Etter å ha startet turneringen med en runde på to under par, der han spilte bunnsolid fra tee-til-green, men slet kraftig med puttingen, fulgte Viktor Hovland opp med å gå tre under par fredag.

Det løftet ham 17 plaser til delt 26.-plass, men avstanden opp til den nye lederen Bryson DeChambeau har nå økt til elleve slag.

DeChambeau spilte festgolf fra start til slutt og viste golfverden hva som skjer når han kombinerer sine ekstreme lengder med presise jernslag og en het putter: stående på den 18. green hadde han en snau tometer for birdie for å gå på 59 slag, men sneiet hullkanten og måtte ta til takke med en «skuffende» 60-runde – tolv under (!) par.

– Når han driver så rett som i dag, må det føles ganske likt å spille mot ham som det var å spille med Tiger Woods tidlig på 2000-tallet, fastslo Jordan Spieth, som spilte med DeChambeau.

DeChambeau var på langt nær den eneste som scoret lavt på de myke og lette forholdene på Caves Valley Golf Club i Maryland. Det var birdiefest på toppen av leaderboardet, og til tross for sin 60-runde leder DeChambeau bare med ett slag over Patrick Cantlay og verdensener Jon Rahm – som fortsatt har tre hull igjen av sin andrerunde.

For Vikor Hovland startet fredagens runde der den forrige slapp med et par missede korte birdieputter, før han fikk runden i gang med to birdier på rad på hull 4 og 5. På hull 7 forspilte han en ny god birdiemulighet, før dagens første bogey kom på hull 9 da han bommet en meter lang par-putt.

Etter en misset firemeter for birdie på hull 10 toputtet han for birdie på det 12. par 5-hullet for å komme seg tilbake til -2 for dagen, før en birdie på det nest siste hullet tok ham til -3 og 69 slag.

(Artikkelen fortsetter under)

Selv om putteren fortsatt ikke var helt i det samarbeidsvillige hjørnet fredag heller, var jernslagene hans heller ikke så presise som de vanligvis er: han tapte nesten 0,7 slag til feltet på innspillene, 2,3 slag dårligere enn åpningsrunden.

Hovland ligger for øyeblikket an til å falle fra 14.- til 15.-plass på tourens sammenlagtliste FedEx Cup. Neste ukes turnering Tour Championship er seonsfinale og den siste av de tre turneringene i sluttspillet. Der spilles det «jaktstart», og Hovland ligger i skrivende stund an til å starte turneringen syv slag bak lederen.

NB! Det ble en stressende start på dagen for Hovland, som trodde han skulle slå ut på det tiende hullet. Da han fikk beskjed rett før start om at han skulle slå ut på hull 1, måtte han ta bena fatt:

Leaderboard