Etter å ha falt fra 9.- til 53.-plass i WGC-FedEx St. Jude Classic fredag med en tung 75-runde fulgte Viktor Hovland dessverre opp med nok en runde over par under «moving day» lørdag.

Med 72 slag på scorekortet, to over par, falt 22-åringen ytterligere åtte plasser nedover leaderboardet, og han deler nå 61.-plassen sammenlagt av 78 spillere totalt.

Hovland fikk en verst tenkelig start på dagen med bogey og dobbelbogey på sine to første hull, men kontret med tre birdies på de fem neste hullene. Dessverre tapte han dem umiddelbart igjen med dobbelbogey og bogey på de to påfølgende hullene, men derfra klarte han heldigvis å stoppe blødningen. På back-nine ble oppskriften åtte par og en birdie.

Nesten hver eneste uke han konkurrerer på PGA-touren, rangeres Hovland blant de beste spillerne fra tee til green, men denne uken har han bare vært midt på treet i denne kategorien. I tillegg har han vært kjølig både på og rundt greenene, og da er det vanskelig å snekre sammen gode scorer.

Selv om en plassering i toppen nå er utelukket for Hovland, er det mye å spille for på søndag. Turneringen har en samlet premiepott på hele 10,5 millioner dollar, og i tillegg er det mange rankingpoeng på spill i det knallsterke feltet.

Brendon Todd leder turneringen med ett slag over Byeong Hun An, to slag foran Rickie Fowler og tre slag foran Brooks Koepka, som ser ut til å ha funnet til formen igjen etter å ha slitt med en skade i kneet. Med tanke på at det er en majorturnering rett rundt hjørnet, bør det ikke overraske noen at major-spesialisten Koepka er i siget igjen.

Leaderboard