I 2018 siden misset Viktor Hovland cuten i Mayakoba Golf Classic. Nå, to år senere, er 23-åringen blitt en publikumsfavoritt på PGA-touren, og nordmannen kjemper i toppen etter første runde i Mexico.

Med en runde på fire under par, deler han femteplassen på fire under par, kun to slag bak lederen Russell Knox fra Skottland.

Hovlands var på par etter 13 hull etter å ha gjort én birdie, én bogey elleve par. Så begynte han for alvor å tråkke på gasspedalen. Først gjorde han eagle på hull 5, hans 14. hull for dagen, etter å ha nådd greenen på par 5-hullet på to slag. Deretter var han nære på en ny eagle på hull 7, før han fulgte opp med nok en birdie på hull 9 for å signere for 67 slag.

Ifølge statistikken leverte Hovland varene i nesten alle de viktigste statistiske kategoriene på åpningsrunden: han var den 11. mest presiste i feltet på utslaget og var i tillegg den i feltet som slo 13. lengst fra tee. Med 16 greentreff var det ingen i feltet som traff flere greener enn ham, og med 1,75 putter per greentreff var han rangert på en høyst respektabel 35.-plass av 132 spillere totalt på puttestatistikken.

Fem slag bak Hovland følger Kristoffer Ventura på delt 69.-plass, rett utenfor den foreløpige cutgrensen. Han gjorde fire bogeys, tre birdies og resten par på sin runde.

(Leaderboard)

Etter å ha startet PGA Tour-sesongen med to topp-7-plasseringer på sine tre første turneringer har det gått litt tregere for Ventura den siste tiden. Nå står han i fare for å misse sin fjerde cut på sine fem siste forsøk.

For Hovland sin del har 2020/2021-sesongen startet med en 13.-plass i majorturneringen U.S. Open, samt en 12.-plass og en 15.-plass. Foreløpig er det ingen på touren som har klart flere cuter på rad enn ham. Hovland har sikret helgespill hele 17 (!) turneringer på rad.

Mayakoba Golf Classic blir Hovlands siste turnering pе PGA Tour i 2020. Neste uke reiser han ifшlge Eurosport til Dubai for е spille europatourens sesongfinale DP World Tour Championship. Nеr den turneringen er ferdigspilt, vil Hovland mangle tre europatour-turneringer frem til sommeren for е ha mulighet til е kvalifisere seg til Ryder Cup i slutten av september.

Etter sesongfinalen i Dubai planlegger Hovland en kort juleferie hjemme i Norge, fшr turen bжrer videre til Hawaii, hvor han blir tidenes fшrste norske deltager i Sentry Tournament of Champions. Her bestеr feltet av alle spillerne som vant minst en PGA Tour-turnering i lшpet av den forrige sesongen.