Ny status, nye sponsorer, nytt management – den samme gamle Viktor Hovland.

I sin første turnering som profesjonell fortsatte nordmannen akkurat slik han har hatt for vane å levere i lang, lang tid. Med bunnsolid golf. 

Han var den beste av samtlige spillere fra tee i U.S. Open, og utslagene fortsetter å sitte akkurat der de skal, i fairway. 21-åringen bommet kun én fairway, senket fem birdies og endte på sterke -3 på åpningsrunden. Det holder til en foreløpig delt 19. plass. Når denne artikkelen skrives er kvartetten av ledere i klubbhuset på -6, altså tre slag foran Hovland. 

Blir boende i Stillwater

Den norske yndlingen var en av få som ble intervjuet av amerikansk tv etter runden. Der fortalte han at kommer til å bli boende i Stillwater, der han har gått på college, inntil videre.

Det blir så mye reising, og jeg vet det fort kan bli ensomt. Derfor ønsker jeg å bo der jeg har vennene mine og tilbringe tid med dem når jeg kan. Så får jeg se hva jeg gjør når jeg har funnet ut hva jeg skal gjøre i livet, sa en smilende Hovland som sa han har dratt stor nytte erfaringene fra Masters og U.S. Open.

– Å spille på PGA Touren var lenge noe som virket litt uvirkelig. Men de turneringene ga meg selvtillit og ro, og nå vet jeg at dersom jeg spiller bra så kan jeg være med på dette nivået.

Den ferske proffen går ut klokken 19.50 fredag norsk tid. Turneringen vises på Eurosport Norge. På Golf TV har man nå bestemt seg for å følge Viktor Hovland i featured groups fredag.

Leaderboard