23-åringen fikk det aldri helt til å stemme på TPC Southwind, og med en avsluttende runde på én over par endte han -2 sammenlagt for turneringen og delt 36.-plass av 65 spillere totalt, 14 slag bak Abraham Ancer, som slo Sam Burns og Hideki Matsuyama i omspill.

Dermed ble Ancer den fjerde mexicanske vinneren på PGA-touren noensinne.

Hovland dro rett fra Tokyo-OL til Tennesse på mandag, og spillet hans gjennom uken bar preg av at han var sliten etter en utmattende uke i Japan. I løpet av de fire turneringsrundene i WGC-FedEx St. Jude tapte han både slag til feltet fra tee-til-green (-0,105 slag), rundt greenene (-2,920 slag) og på greenene (-1,685 slag).

Bare en uke etter å ha klatret til 10.-plass på verdensrankingen for første gang faller Hovland nå fire plasser til 14.-plass.

Han vil imidlertid få flere muligheter til å klatre tilbake de neste ukene, for nå er FedEx Cup-sluttspillet rett rundt hjørnet.  Det starter i The Northern Trust fra 18. august.

NB! Kristoffer Ventura var også i aksjon på PGA-touren denne uken i Barracuda Championship som ble spilt parallelt med WGC-turneringen. Der klarte Ventura sin første cut siden juni, men 51.-plassen var ikke nok til å løfte ham mange plasser oppover poenglisten FedEx Cup. Han deler nå 164.-plassen før kommende ukes sesongavslutning Wyndham Championship, hvor han er avhengig av sin første pallplassering i karrieren for å unngå en tour til Korn Ferry Tour-sluttspillet i høst, hvor han skal forsøke å kjempe om fortsatt PGA Tour-spill i 2022.

Resultater