Viktor Hovland har lagt bak seg noen ukers velfortjent juleferie hjemme i Norge etter å ha slått verdenseliten i Tiger Woods sin invitasjonsturnering på Bahamas og er nå tilbake i tropiske strøk.

Torsdag går startskuddet for Sentry Tournament of Champions på pittoreske Kapalua Plantation Course, der feltet består av fjorårets vinnere på PGA-touren.

Hovland ankom Hawaii allerede onsdag forrige uke og har hatt god tid til å kvitte seg med jet-lagen før turneringsstart. Forberedelsene på golfbanen har derimot vært av det frustrerende slaget for den 24 år gamle verdenssyveren:

Ettersom turneringen spilles på Hawaii, er Ping og de andre utstyrsprodusentenes tourbusser ikke til stede denne uken. Dermed har Hovland & co. ikke den samme tilgangen til spesialtilpasset reserveutstyr som i turneringene som spilles på det amerikanske fastlandet. 

Ifølge Eurosport har Hovland dermed måttet låne caddie Shay Knight sine køller under innspillsrundene, men tirsdag kveld kom de endelig frem. Denne gang med brukket driverskaft:

Heldigvis er det Hovlands reservedriver som har brukket, og dermed ser alt endelig ut til å være klart til start.

Hovland har vært i forrykende form de siste ukene med seier i sine to siste starter. Dermed ligger alt til rette for å revansjere fjorårets skuffende 31.-plass i Sentry Tournament of Champions. Bookmakerne har Hovland på 6.-plass på sin liste over vinnerfavoritter, bak Xander Schauffele, Bryson DeChambeau, Collin Morikawa, Jon Rahm og Justin Thomas, mens PGA Tour har Hovland som nummer syv på sin «Power rankings»-liste.

På grunn av elleve timers tidsforskjell til Hawaii blir det sene TV-sendinger denne uken. Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLF TV fra torsdag til søndag fra 00.00 til 04.00 og søndag fra 22.00 til 02.00.

Hovland er med i tourens «featured groups» den første runden som sendes på GOLFTV fra start til slutt. Han slår ut med Brooks Koepka klokken 20.50 torsdag.