Med forrige ukes seier i Aggie Invitational i Texas forlenget Oklahoma State sine oransje «Cowboys» seiersrekken til hele syv turneringer på rad – den lengste «streaken» laget har hatt på over 30 år. Ikke dårlig for et universitet som har hatt spillere som Rickie Fowler, Hunter Mahan, Peter Uihlein, Charles Howell III og Alex Norén på laget sitt i ettertid.

Oklahoma State University, som blant annet har de to norske spillerne Viktor Hovland (Miklagard Golf) og Kristoffer Ventura (Oslo GK) på laget, er nå store favoritter før vårens NCAA-mesterskap. De blir ikke noe mindre favoritter av at turneringen går av stabelen på skolens egen hjemmebane, Karsten Creek.

Nå ruller den riksdekkende TV-kanalen Golf Channel ut en ny dokumentarserie om Oklahoma State. 

– Golf Channel hadde lyst til å lage et TV-show om collegegolf, og da tenkte de på Oklahoma State, på grunn av vår historie og tilknytning til Rickie Fowler. Dessuten «hoster» vi Nationals, pluss at det var vår rivalskole University of Oklahoma som vant i fjor. Så Golf Channel har vært med oss i hele vår og skal lage fire episoder om vår sesong, forklarer Viktor Hovland til Norsk Golf.

Hovland har vært lagets nøkkelspiller dette semesteret med seks topp-5-plasseringer på rad, inkludert karrierens første seier i Valspar Collegiate for noen uker siden – en seier som sikret ham en invitasjon til PGA Tour-turneringen Valspar Championship neste vår.

Den turneringen vant Hovland mens Rickie Fowler var til stede for å se på, og seiersuken til Hovland kommer til å bli en del av dokumentaren.

– Det er kult, men det er rart å ha kameraer opp i trynet hele tida! Men det er god trening, smiler Hovland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Promobildet til dokumentarserien «Driven». Viktor Hovland står lengst til venstre, Kristoffer Ventura nummer to fra høyre. (Skjermdump: Golf Channel)

Dokumentarserien har fått navnet «Driven: Oklahoma State Cowboys». De tre første episodene blir sendt på den riksdekkende golfkanalen Golf Channel 7. mai, 14. mai og 21. mai. Den fjerde og siste episoden sendes i tillegg på hovedkanalen til NBC 16. juni – en av USAs aller største TV-kanaler. Rickie Fowler er en av produsentene bak serien.

– Som en stolt Oklahoma State alumn har Driven vært et prosjekt jeg brenner for. Jeg anser fortsett Stillwater som mitt andre hjem, og jeg gleder meg til å gi fans en unik innsikt i hva collegelivet innebærer, sier Rickie Fowler til Golf Channel.

Se traileren til «Driven» under!