– Reising er ikke alltid en dans på roser.  Etter at noen satte fyr på flyet to ganger måtte vi nødlande i Jakarta. Etter timesvis med etterforskning startet IDIOTEN tre nye branner på tre nye toaletter mens vi var midt i luften og uten noe sted å lande. Det er noen syke mennesker i denne verden! skrev Caroline Martens på sin Twitter-profil etter å omsider ha kommet frem til Abu Dhabi tirsdag kveld.

 

Etter to turneringer på rad i New Zealand og Australia, har ikke hjemturen akkurat blitt slik hun hadde forespeilet seg. På telefon til Norsk Golf, trygt fremme i Abu Dhabi, forteller Martens at det tidvis var veldig dramatisk ombord i kabinen.

 

– Det hele begynte en time etter å ha gått ombord i Melbourne. Oppe i luften kjente vi røyklukt i kabinen før brannalarmen gikk. Akkurat da sov jeg, så for min del var det ganske rolig. Men jeg merket flypersonalet surret hektisk rundt meg og skjønte at det var noe. En time eller to senere gikk brannalarmen på ny og det var ganske stor røykutvikling. 

 

– Da hadde vi flydd i fire-fem timer. Kapteinen kom på høytaleren, og sa det var noen som hadde tent på toalettene. Vi så røykutviklingen, og vi skjønte at dette var alvorlig, forklarer Martens.

 

 

Ny brann etter nødlandingen 

 

Flyet måtte ta en helomvending til nærmeste flyplass, og nødlandet i Jakarta. Utenfor flyet ventet indonesiske myndigheter. Alle passasjerer ombord ble forhørt og kroppsvisittert. Myndighetene gikk også gjennom all håndbagasje, og tok alle lightere og fyrstikker. Etter flere timer på bakken ventet nå en syv timers flytur til Abu Dhabi.

 

Etter to rolige timer i luften begynte det å ryke i kabinen igjen. I løpet av et kort tidsrom oppstod tre branner på de ulike toalettene, ett av dem rett bak Martens.

 

– En kom løpende med et brannapparat rett bak meg. Jeg så ikke flammene fordi det var rett bak meg. Da begynte jeg å frike ut, akkurat da var jeg veldig redd. Spesielt da jeg så på monitoren at vi var midt over havet og ikke hadde noe sted å lande i nærheten.

 

På det tidspunktet var det to og en halv time igjen av flyturen. Kapteinen ga beskjed over høytaleren at det beste var å fly som planlagt til Abu Dhabi.

 

Da de endelig fikk kontroll over branen ble personalet stående hver tiende meter langs midtgangen. All søppel på toalletter ble tømt, og alle passasjerer som skulle inn på toalettet ble undersøkt. Med unntak av noen muffins og litt vann ble det ikke servert noe mat i flyturen på åtte timer.

 

Til tross for de dramatiske omstendighetene, berømmer Martens flypersonalet for hvordan de klarte å avdramatisere situasjonen.

 

– Alt tatt i betraktning var de flinke til å holde seg rolige. Men det var så klart noen ganger man ikke kunne unngå å tenke: «Hvem prøver å drepe oss?».

 

 

Liker ikke å fly

 

Gjerningspersonen er etter det Martens kjenner til ennå ikke arrestert. Myndighetene som møtte passasjerene i Abu Dhabi forhørte og kroppsvisitterte alle, og mistenker en jente som angivelig skal ha beveget seg mye rundt i flykabinen.

 

– Hun jenta de mistenker møtte ikke opp i noen av sikkerhetskøene da vi kom ut av flyet. Hun så ganske skyldig ut de gangene jeg så henne, men så vet man jo ikke hvordan folk reagerer når de er mistenkt for noe så dramatisk. Jeg bare glad jeg er på bakken. Nå skal jeg hente flybilletten til Amsterdam, før jeg reiser videre til Norge i morgen.

 

Det blir ikke få flyturer i løpet av en sesong for en profesjonell golfspiller. Martens sier hun aldri har vært spesielt glad i å fly.

 

– Dette hjelper ikke akkurat på. Selv om det er noe jeg alltid kommer til å huske, blir det forhåpentligvis ikke noe som preger meg videre. Jeg har opplevd nødlanding i dårlig vær før, men dette var noe helt annet, avslutter Martens.

 

 

Flyselskapet Etihad vil komme med en pressemelding i løpet av dagen om hva som har skjedd.