Hva skjer med verdenseneren, er spørsmålet folk stiller seg etter at Rory McIlroy trakk seg fra Honda Classic fredag. McIlroy, som nylig signerte en millardavtale med Nike, har fått langt fra den sesongstarten han har håpet på.
 
 
Året startet med en misset cut i Abu Dhabi, før han ble slått ut i første runde av WGC Match Play Championship forrige uke. I dag fortsatte nedturen.
 

Etter å ha åpnet med en runde på par på PGA National i Florida, fikk den 23 år gamle nord-iren en katastrofal start på andrerunden. Med to dobbelbogeys og en trippelbogey på de første hullene, etterfulgt av et slag i vannet på det 18., hans niende for dagen, bestemte han seg for at nok var nok.

 

– Det er ikke så mye jeg kan si. Jeg er befinner meg ikke på et veldig bra sted mentalt, skjønner dere?, skal McIlroy angivelig ha sagt til en gruppe journalister på vei til parkeringsplassen, melder golf.com.

 

Han skal videre ha sagt at ingenting var galt fysisk. Da han ble spurt om hva som skjer med svingen hans, svarte han:

 

– Jeg vet virkelig ikke hva som skjer.

 

En time etter å ha forlatt turneringsområdet sendte McIlroy ut en melding om at han trakk seg på grunn av smerter fra en visdomstann.

 

– Jeg har slitt med en lei visdomstann som skal trekkes i nærmeste fremtid. Det begynte å plage meg igjen i går kveld, så jeg dempet smertene med smertestillende. Det var veldig smertefullt igjen til morgenen i dag, og jeg klarte ikke å konsentrere meg. Det plaget meg virkelig, og det begynte å gå ut over spillepartnerne mine, heter det i pressemeldingen.

 

På Twitter beklaget han seg videre overfor turneringsarrangøren for at han ikke kan få forsøke å forsvart trofeet sitt.

 

Nå gjenstår det å se om touren vil bøtelegge verdenseneren for hvordan han forlot turneringen. Skader skal i utgangspunktet være den eneste legitime grunnen for å trekke seg fra en turnering, men med tanke på hans kommentarer på parkeringsplassen om at det ikke var noe galt fysisk er det fortsatt spørsmål som det gjenstår og svares på.

Amerikaneren Luke Guthrie leder etter halvspilt turnering med ni under par totalt. Tiger Woods klarte akkurat cuten, og deler 65. plassen ni slag bak.