Sjelden har så mye stått på spill i en semifinale i den første WGC-turneringen i sesongen. Rory McIlroy og Lee Westwood skal ikke bare kjempe om en plass i finalen og en premiesjekk på over åtte millioner kroner, men også muligheten til å kunne kalle seg selv verdens beste golfspiller.

 

Lørdag slo de sine motstandere Bae Sang-moon og Martin Laird med den samme marginen, 3&2.

 

– Det piffer opp matchen litt ekstra at begge av oss har muligheten til å bli nummer en i verden. Jeg tror dette er matchen de fleste ønsket, og det er definitivt matchen jeg ønsket, sa Rory McIlroy etter runden.

 

Etter at Rory McIlroy forlot sitt management-selskap ISM i fjor, det samme selskapet som representerer Westwood, har det gått rykter om at det har blitt et anstrengt forhold mellom engelskmannen og nord-iren. Westwood skrev på Twitter at det var en bisarr avgjørelse, og McIlroy svarte med å slutte følge Westwood på Twitter.

 

Begge spillerne påstår likevel at deres forhold ikke er noe forskjellig fra andre golfere. De tilbringer på langt nær like mye tid sammen som de en gang gjorde, men først og fremst fordi de ikke lenger deler samme manager.

 

– Det er ingenting anstrengt mellom oss, det er det samme som det var. Rory sa til meg før jeg gikk ut på banen «ser deg imorgen tidlig». Og senere på dagen sa han «hva var det jeg sa?». Det er problemet med småunger om dagen, de tror hele tiden de har rett, fleiper Westwood.

 

Den andre semifinaleduellen søndag blir mellom Hunter Mahan og Mark Wilson. Dermed er det garantert at en amerikaner vil nå finalen for første gang siden Tiger Woods gikk til topps i turneringen i 2008.

 

Mahan spilte den korteste kvartfinalen i turneringens 14-årige historie ved å knuse Matt Kuchar 6&5, og om hans putter fortsetter å være like brennhet som den har vært tidligere denne uken vil han bli en vanskelig nøtt å knekke søndag.

 

Også Mark Wilson imponerte i kvartfinalen, ved å slå Sveriges Peter Hanson 4&3. Før runden hadde ikke Hanson ligget under i en eneste match denne uken.

 

Både semifinalen og finalen spilles søndag, og finalen slår i gang en time etter at semiene er fullførte. Sendingen fra finalen starter på Viasat Golf kl. 20.00.

 

 

 

 

(Kilder: golf.com/pgatour.com)