Turneringen slår i gang tirsdag på golfbanene til Green Eagle Golf Club i Hamburg i Tyskland. Når runden nærmer seg slutten og slitne spillere begynner å glede seg til klubbhuset, får de en real knyttneve i magen når de pegger opp på hull 16, det lengste par 5-hullet i Nordic League-historien. Hullet måler vanvittige 645 meter fra det bakerste teestedet.

Faktisk er det ikke bare det lengste hullet noensinne på den nordiske ligaen, men det er også det lengste vi har klart å finne på både Europa- og PGA-touren. 

Hull 16 på Green Eagle er ikke bare brutalt langt. Det er også smalt, med farer i spill både til høyre og venstre.

Under en europatour-turnering i Slovakia for tre år siden målte et av hullene 716 meter, men det hadde status som par 6-hull og var en enkel match for spillerne.

På PGA-touren er de lengste par 5-hullene som er blitt spilt, det 612 meter lange hull 16 på Olympic Club under U.S. Open i 2012 og det 610 meter lange hull 16 på Firestone Golf Club i Ohio.

Det er ikke bare for Nordic League-proffene at hull 16 på Green Eagle Golf Course er brutalt langt: Amatørene i mandagens pro-am fikk nok også mer enn nok å bryne seg på. Det måler hele 527 meter fra rød tee, 561 meter fra blå tee og 601 meter fra gul tee, så her hører det nok til sjeldenhetene at folk gir seg selv en birdiemulighet (eller par for den saks skyld!).

Som om ikke det var nok, er det to fairwaybunkere på hver sin side av fairwayen i landingssonen med driveren, og her er fairwayen bare 25 meter bred. Spillere som misser utslaget for langt til høyre, risikerer å havne i vannet, og også på innspillet mot green er det vann i spill til venstre for green.

Hvis du skulle lure på hva som er verdens lengste offisielle golfhull, er det hull 3 på Gunsan Country Club i Sør-Korea. Det er et par 7-hull på 1003 meter (!) fra det bakerste teestedet.

Her hjemme i Norge er det lengste hullet Bjaavann GKs hull ni, tidligere hull 18. Dette måler hele 592 meter fra back-tee. Hakk i hæl følger Kongsvingers GK tredje hull, som er én meter kortere. Dette er også Norges lengste hull fra rød tee, hvor det er 520 meter fra teeklossene til flagget.

Men altså bare barnemat i forhold til hull 16 på Green Eagle Golf Course.