– Årsaken er den øknonomiske situasjonen forbundet er i. Vi har fortsatt et dropp i medlemsinntektene, og vi har heller ikke greid å selge inn Team Norway i forhold til budsjettene. Da må administrasjonen drive en ansvarlig økonomisk politikk, og se på hvordan vi kan redusere kostnader, uten at det går for mye ut over de aktivitetene vi legger opp til for å nå de målene vi har, forklarer generalsekretær Tor-Anders Hanssen til Norsk Golf.

For et par uker siden sendte de beskjed til det europeiske golfforbundet EGA at Norge ikke stiller med lag i lag-EM for amatører, European Amateur Team Championship i hverken dame- eller herreklassen som går av stabelen i juli. Damene skulle spille EM i Slovenia, mens herrene skulle spille European Challenge Trophy i andredivisjon i Tsjekkia.

 

– Er ikke disse turneringene et viktig springbrett for de beste norske amatørene?

 

– Dette er selvfølgelig ikke gunstig. Vi har kuttet kostnader over hele linjen, og vi har snudd hver eneste stein. Det er ikke noen avdelinger som ikke er berørt. Vårt hovedmål har vært å skåne all idrettslig aktivitet. Vi valgte EM fordi det er turneringen som smerter oss minst, og vi kommer fortsatt til å sende lag til VM senere i år, sier Hanssen.

 

Han understreker at det fortsatt kommer til å være et tilbud til spillerne som skulle blitt valgt ut til EM-troppen.

 

– Har avgjørelsen om å kutte ut EM i år blitt kommunisert overfor de berørte spillerne?

 

– Vi er i dialog med de nå, og de spillerne vi kommer til å ta ut har god erfaring med denne typen mesterskap. Vi kommer til å plukke ut laget som vanlig, og gi de et tilbud om en profforberedende samling som vi tror kan de de vel så mye som å delta i nok en turnering. Da får vi redusert kostnader, samtidig som vi får gitt et tilbud vi tror de har bruk for.

 

– Vi kommer til å hente ressurser som kan si noe om hva det vil si å være proff, hvilke feller man kan gå i, og hva som kreves av deg som utøver og menneske for å lykkes. Her har blant annet Henrik og Øyvind (Bjørnstad og Rojahn journ. anm) viktige erfaringer å komme med. Jeg håper spillerne selv ser at dette er verdifullt.

 

Hanssen sier det ikke planlegges å kutte ut flere turneringer denne sesongen, og at det skal sendes lag til EM igjen neste sesong.

 

– Det blir kanskje noen turneringer vi sender noen færre spillere, men vi ønsker å skåne spillerne så mye som mulig. Fremover må vi se på hvordan vi skrur sammen den nye organisasjonen, som gjør at vi slipper å måtte stoppe opp midt i året og stramme inn på økonomien. Jeg tror ikke noen spillere kommer til å kjenne på kroppen at selv om NGF er i en midlertidig vanskelig situasjon, at det vil gå ut over deres satsing.