Noen kritiske røster var det på forhånd og flere ble det etter de to rundene på +3. Høyest av dem alle snakker Nick Faldo. Som ekspertkommentator på amerikansk tv har han gitt sterkt uttrykk for at Rory kan få problemer etter overgangen til Nike. De med et litt realistisk syn på saken sier at det bare var to runder, en liten del av den store helheten.

 

Hovedpersonen selv skylder heller ikke på utstyret. Til Sky Sports sa Rory at det ikke er køllene det står på men at noe kan forbedres.

 

– Jeg må fikse noen ting. Jern, ball og wedger er jeg fornøyd med. Putteren er god på raske greener. Nå må jeg bare finne en driver jeg er komfortabel med fordi jeg drivet ikke bra, noe som vanligvis er en av mine store styrker.

 

På den første runden spilte han med en Nike Method putter. Den droppet han til fordel for sin gamle Scotty Cameron Newport GSS. Årsaken til det var at Nike putteren føltes litt lettere, han mente han trengte litt mer tyngde. Det har blitt nevnt at Rory misset en del høyre med Nike putteren. Siden dette er en putter med litt toe hang skal den hjelpe mot disse feilslagene ved å lukke hodet i balltreffet. Han har riktig putter for jobben, det står nok mer på spilleren og hodet hans.

 

– Alle deler av spillet var dårlige. Jeg driver ikke bra, jernspillet var ikke nærheten av det vanlige nivået. Jeg sliter litt med svingen, føler at jeg spinner litt og treffer ofte på hælen av køllehodet. Jeg trenger bare å jobbe litt med det på rangen. 

 

To dårlige runder for en 23 år gammel gutt. Det er egentlig alt dette er hvis vi tenker rasjonelt. Og når +3 regnes som nærmest katastrofe, da er man virkelig god.

 

 

 

 

(Kilde: golf365.com)