Det ble ingen norsk jubeluke på Sotogrande i sør-Spania denne uken. Kristoffer Ventura avsluttet med en sterk 72-runde under Copa RCG  og ble dermed best av de norske. Etter en avventende start har Oslo-spilleren spilt seg opp i helgen, og med to 72-runder avsluttet han som beste norske på 12. plass, åtte slag bak vinneren, franske Adrien Saddier.

 

Petter Mikalsen tangerte sin besterunde med 73 slag på lørdag og havnet på 31. Plass i sammendraget.

 

Kristian Krogh Johannessen hadde lite å stille opp med etter to kriserunder i åpningen, men klarte likevel å levere to 72-runder i helgen, noe som hjalp han et lite stykke opp på tabellen. Johannessen havnet til slutt på 52. plass.

 

Daniel Øverås måtte notere 84 slag på fredag, og til tross for en liten bedring med 78 på lørdag havnet han på sisteplass denne uke.

 

I lagkonkurransen havnet det norske laget på 13. plass av de 17 som deltok. 

Runde 4 individuelt

Runde 4 lag


 

Runde 3

 

Kristoffer Ventura leverte igjen dagens beste norske score i Spania, og hans 72 slag fredag var hans beste runde denne uken.

 

Nå deler han 9. plassen, og ligger kun tre slag bak en plass på pallen.

 

Petter Mikalsen gikk på 75 slag, og deler 30. plassen. Kristian Krogh Johannessen har ikke fått spillet til å stemme denne uken, men lørdag løsnet det endelig for Drammen-golferen. I likhet med Ventura ble det 72 slag på scorekortet, og Johannessen klatret med det til 62. plass.

 

Daniel Øverås hadde ikke mye å juble for fredag. Med 84 slag falt han til 73. plass, helt sist på leaderboardet.

 

I lagkonkurransen blir lagets dårligste score hver dag strøket, og det norske laget hoppet fredag tre plasser opp fra nest siste plass til delt 11. plass.

 

Runde 3 individuelt

 

Runde 3 lag

 


 

Runde 2

 

Kristoffer Ventura er fortsatt best av de norske gutta i Copa RCG Sotogrande, der det norske laget ligger nest sist.

 

Etter å ha startet dagen på en delt 8. plass, falt Kristoffer Ventura ned leaderboardet i Sotogrande torsdag. Med en andrerunde på 74 slag, ett slag dårlige enn åpningen, deler han nå 13. plassen, ett slag utenfor topp-10 og syv bak lederen Maximilian Roehrig fra Tyskland.

 

Ventura drar lasset i lagkonkurransen, der Norge nå ligger nest sist av de 17 nasjonene.

 

Petter Mikalsen leverte dagens beste norske runde med 73 slag, en forbedring på fire slag fra åpningsrunden. Runden tok ham syv plasser opp leaderboardet til delt 30. plass.

 

Landslagstrener Niklas Diethelm poengterer på Norwegian Golf Teams Facebook-profil at værforholdene i Spania også var lettere enn i åpningsrunden, noe som resulterte i lavere scorer gjennom hele feltet.

 

Også Kristian Krogh Johannessen og Daniel Øverås forbedret sine scorer fra onsdagen med andrerunder på henholdsvis 79 og 78 slag. De ligger på 66.- og 68. plass før fredagens tredjerunde.

 

– Forbedring, men ikke nok til å være fornøyd, konkluderer Diethelm om det norske lagets innsats.

 

Runde 2 individuelt

 

Runde 2 lag

 


 

Runde 1

 

Kristoffer Ventura er oppe på en 8. plass etter åpningsrunden av Copa RCG Sotogrande i Spania onsdag. Fire norske gutter deltar.

 

Med en åpningsrunde på 73 slag er Kristoffer Ventura (Oslo GK) best i gang av de norske spillerne i Sotogrande. Han deler 8. plassen sammen med fire andre spillere, og har fem slag opp til lederen Toby Tree fra England.

 

Petter Mikalsen (Stavanger GK), Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Daniel Øverås (Ålesund GK) deltar også.

 

Landslagstrener Niklas Diethelm beskriver onsdagens værforhold som tøffe, og sier banen Real Club de Golf Sotogrande krever mye av spillerne.

 

Neste nordmann på leaderboardet bak Ventura er Mikalsen, nede på en delt 37. plass. Han gikk på 77 slag, og har med det fire slag opp til topp 10. Ytterlige fire bak ham åpnet Krogh Johannessen med en 81-runde og delt 63. plass, mens Øverås ligger sist av de norske på 71. plass (84). Det er tredje sist i feltet bestående av 73 spillere.

 

Det skal spilles fire runder, og turneringen avsluttes lørdag.

 

Resultater runde 1