Etter to meget lovende runder i African Open torsdag og fredag, falt Knut Børsheim kraftig tilbake med en tredjerunde på tre over par lørdag. Søndag var det på tide å reparere skadene og klarte opp leaderboardet igjen, men det skjedde aldri med en avslutningsrunde på 74 slag (+1). Dermed ble det til slutt 73. plass, den samme plasseringen han startet dagen på.

Fana-golferen gikk de siste 12 hullene på tre under par med fem birdies og to bogeys, men to strake dobbelbogeys på hull 5 og 6 ødela runden før den hadde kommet ordentlig i gang. 

– Tøff start på dagen, men er veldig fornøyd med spillet fra hull 8 og inn. Var tilbake på par ett 15. På hul 16 slår jeg en wedge som lander i hullet og spretter ut! Par, det var surt. Så en helt teit bogey på siste. Driveren sitter i hvertfall, så får ta med meg det til neste uke, skriver Knut på sin Facebook-profil.

73. plassen var verdt 1 452 euro, drøye 11 000 kroner. Cirka 1,2 millioner kroner mer ble det på Louis Oosthuizen som forsvarte sitt trofé fra fjoråret. Han endte til slutt to slag foran landsmann Tjaart van der Walt. Også på tredje- og fjerdeplass ble det sør-afrikansk, som ble kapret av henholdsvis Retief Goosen og Jaco Van Zyl.

Neste turnering på Europatour-programmet er Joburg Open i Johannesburg fra 12.-15. januar.