Espen Kofstad har lansert sin nye nettside espenkofstad.com, der du kan følge vår ferske Europatour-profil tett gjennom sesongen.

 

Losby-golferen har tilbragt de siste dagene på Royal Durban Golf Club i Sør-Afrika, hvor han torsdag skal ta fatt på sin debutsesong blant Europas beste i The Nelson Mandela Championship. Selv om vi fortsatt er i desember, er turneringen en del av 2013-programmet.

 

Les også: Slik fornyes kortet

 

Kofstad og resten av feltet i Durban har imidlertid ikke fått lagt inn den treningen på banen de skulle ønsket seg. Kraftig regnskyll har truet torsdagens åpningsrunde.

 

«Ikke gode nyheter», skriver Kofstad på bloggen sin, hvor han har lagt ved et bilde av et brev fra turneringsarrangøren. Der står det:

 

«Vennligst se bilder av banen fra lørdag 1. desember. 60 mm med regn falt ned i løpet av et par timer. Det totale regnskyllet i Durban tilsvarte ett års regn i et normalt år.»

 

De siste dagene har heldigvis solen skint over banen slik det pleier, og banen har tørket opp nok til at turneringen starter som planlagt torsdag.

 

– Turneringen går etter planen. Perfekte forhold på banen i dag, bekrefter Kofstads trener Mark Davies i en SMS til Norsk Golf.

 

Europeantour.com har listet opp fem spillere å følge med på denne uken. Der er Kofstad ett av navnene, sammen med John Parry, Branden Grace, Bryce Easton og George Coetzee. 

 

– Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang og med hva som ligger foran meg neste år. Jeg kan ikke vente å få testet meg mot verdens beste spillere, sier Kofstad til nettsiden.

 

Nelson Mandela Championship er den første av totalt seks Europatour-turneringer i Sør-Afrika gjennom. De største stjernene deltar ikke denne uken, med Branden Grace, Rhys Davies, Søren Kjeldsen, David Horsey og Pablo Larrazabal blant de største navnene.

 

Kofstad blir den eneste nordmannen å se i 2013-utgaven av Europa-touren, etter at Børsheim mistet kortet med 167. plassen i Race to Dubai.

 

Turneringsinfo The Nelson Mandela Championship presented by ISPS Handa 2013