Det spanske golfforbundet har vært i forhandlinger med det regionale styringsorganet Junta de Andalucia i forsøk på å få på plass en avtale, men det er nå klart at turneringen som Sergio Garcia vant i fjor ikke vil finne sted.

Turneringen skulle i utgangspunktet som vanlig spilles på legendariske Valderrama fra 18. til 21. oktober. I en fersk pressemelding, legger ikke direktør for Europa-touren, George O´Grady skul på skuffelsen:

– Dette er ekstremt skuffende nyheter å motta, spesielt på et så sent tidspunkt. Vi har vært partnere med Junta i over 25 år.

– I de årene har vi jobbet med hverandre i så mange turneringer. Volvo Masters ble holdt i Andalucia fra 1988 til 2008. De har hatt to American Express World Golf Championships, vunnet av Tiger Woods i 1999 og Mike Weir i 2000, og selve kronjuvelen, 1997-utgaven av Ryder Cup på Valderrama.

– Vi har jobbet sammen for å promotere regionen, og Junta de Andalucia og Europa-touren har hatt et langt og forpliktende forhold. Vi er skuffet på vegne av våre medlemmer, og alle de som skulle være med på å dekke turneringen både på regionalt og globalt nivå, men også for de mange besøkende, spesielt de fra Nord-Europa som kombinerer denne turneringen med deres ferie.

– Vi vil jobbe med Juntaen for å rette opp situasjonen i fremtiden, avslutter en skuffet O’Grady i pressemeldingen.