Torsdagens runde på Caves Valley Golf Club i Maryland startet så lovende for Viktor Hovland, som var tre under par og i ledelse etter fire hull – men så sa det helt stopp.

23-åringen gikk resten av runden på én over par og måtte dermed ta til takke med delt 43.-plass av 69 spillere totalt, tre slag bak topp-10 og seks bak ledertrioen Rory McIlroy, verdensener Jon Rahm og Sam Burns.

Og akkurat som i avslutningsrunden av The Northern Trust på mandag var det putteren som sviktet. Bevæpnet med et nytt skaft i putteren så putteren ut til å funke utmerket tidlig i runden da Hovland rullet i en elleve meter lang birdieputt på hull 3, men han fulgte opp med å misse relativt korte birdiemuligheter på hull 5 og 6 før han treputtet hull 7.

På hull 8, 11, 12, 14 og 15 bommet han igjen gode birdiesjanser før han endelig gjorde en etterlengtet birdie på hull 16 etter å ha kommet seg inn på green på par 5-hullet på to slag. Den ble imidlertid annullert rett etterpå av en treputt på hull 17, og med par på hull 18 måtte han ta til takke med en skuffende 70-runde.

Hovland spilte mer enn bra nok til å hevde seg i toppen: han var feltets syvende beste spiller på utslagene og tiende mest presise spiller på innspillene, men var også tredje dårligst av alle med putteren. Det var han naturligvis ikke særlig fornøyd med:

– To treputter og mange missede kortputter var ikke bra nok, men jeg spiller veldig bra, så det er jo positivt. Men det gjør det også enda mer frustrerende, sa Hovland til Eurosport etter runden.

Hovland testet for øvrig ut noen ulike puttere som Ping viste ham før turneringen slo i gang, men landet raskt på at han ønsket å fortsette med den samme gamle.

– Jeg må trene mer putting også bare fortsette å spille som jeg gjør, for jeg slår veldig bra. Det er slitsomt å spille når man ikke får noe i.

Ifølge prognosene ligger han nå til å falle fra 14.- til 16.-plass i FedEx Cup, som vil innebære at han må starte neste ukes jaktstartfinale Tour Championship åtte slag bak lederen.

Hovland slår ut klokken 19.14 fredag. Han mer med i TV-produsentens promoterte grupper sammen med Xander Schauffele og Brooks Koepka. Runden vises i sin helhet på GOLFTV.

NB! Samtidig som Hovland spiller i Maryland, er Kristoffer Ventura i aksjon i den andre av tre turneringer av Korn Ferry Finals, hvor han skal forsøke å beholde PGA Tour-kortet neste sesong. Der er han avhengig av å være blant de 25 beste spillerne sammenlagt i de tre turneringene for å unngå nedrykk til Korn Ferry Tour. Etter å ha åpnet med 62.-plass i åpningsturneringen ligger han nå nede på 124.-plass etter første runde av Nationwide Children´s Hospital Championship. Dermed ser han ut til å være avhengig av en topplassering i neste ukes finale.

Leaderboard