Annika Sörenstam er for tiden i Sverige og Annika Cup, der landets mest lovende spillere mellom 13 til 16 år inviteres til Bro-Bålsta GK for å konkurrere mot hverandre. Deretter bærer det til Linköping for den svenske golflegenden, og den første utgaven av Annika Invitational Europe – en turnering der de beste juniorene i Sverige får bryne seg mot Europa-eliten. Med i startfeltet er også tre norske jenter: Marthe Wold (Stavanger GK), Stine Pettersen (Moss & Rygge GK) og Karoline Stormo (Arendal & Omegn GK)

Sörenstam, som tidligere denne uken ble utnevnt som Liselotte Neumanns visekaptein til neste års Solheim Cup, har sine to barn, ektemanne, samt mor og far med på slep mens hun er hjemme.

Snart vil hun få et flashback til profflifvet, når hun møter Suzann Pettersen, Lorena Ochoa og Yani Tseng i Suzann Pro Challenge neste helg. På spørsmål fra golf.se om hun er forberedt til turneringen svarer hun: 

– Jeg skal forhandle om litt slag. Jeg var faktisk og trente med Henri Reis i dag, og jeg fikk en blemme i hånden fordi jeg ikke hadde spilt på så lenge. Både jeg og Lorena er jo pensjonerte golfere som har fått hver vår partner, sier Sörenstam.

Hun forteller at Lorena er den som har holdt svingen mest vedlike etter at de to ble «pensjonister».

– Jeg spilte faktisk en turnering med Lorena i juni. Hun spilte kanonbra og gjorde fem birdies og en eagle. Selv spiller jeg bare golf i forbindelse med sponsordager, og nå er det noen uker siden sist.

Selv om Sörenstam ikke lenger er en del av proffsirkuset, er det fortsatt travle dager for 41-åringen. I tillegg til å drive sitt eget golfakademi, lager hun egen vin, har en kleskolleksjon, og er ekspertkommentator i Golf Channel hver torsdag.

– Det er alltid noe å holde på meg, det er aldri en stille stund. Det er mer hektisk nå enn som spiller, og med to små barn går tiden utrolig fort.

 

Les intervjuet med Sörenstam i sin helhet her

(Kilde: golf.se)