Phil Mickelson har brukt sine to første turneringer for året til å stilne kritikerne, som i fjor spekulerte i at Mickelson sin karriere nå var på vei nedover. Med seier i AT&T Pebble Beach National pro-Am i februar, og andreplass i Northern Trust Open uken etter er det liten tvil om at Lefty fortsatt er å regne med. Nå lanseres han som en av favorittene før US Masters, en turnering han har vunnet tre ganger tidligere.

 

– Jeg er bare glad for å være tilbake igjen. Jeg er glad for at jeg spiller bra igjen, og ikke bare presterer i trening men også ute på touren. Det føles bra å senke putter igjen, sier han.

 

– Dette året har vært annerledes for meg på grunn av en enkel ting – putteren er tilbake. Jeg har slått ballen veldig bra de siste par årene, og i år føler jeg at jeg kan rulle ballen i hullet igjen, det føles utrolig. Putteren føles godt i hendene mine, og jeg har en veldig god følelse på greenene. Det gir meg mye selvtillit.

 

Han sier den avsluttende runden på åtte under par på Pebble Beach var et vendepunkt for ham.

 

– Det var en stor uke for meg. Tidligere spilte jeg ikke til det nivået jeg gjorde under trening, og det var lenge siden jeg hadde vunnet. 

 

41-år gamle Lefty tror fortsatt han har en mulighet til å kunne klatre til toppen av verdensrankingen. Han var lenge kjent som «en evig toer», og har aldri fått smake på det å kunne kalle seg verdens beste.

 

– Jeg har ikke spilt til det nivået jeg vet jeg klarer, og heller ikke til det nivået jeg spilte i flere år på 2000-tallet. Om jeg bare spiller slik jeg gjorde da Tiger dominerte, tror jeg at jeg vil samle sammen nok poeng til å hevde meg der oppe, sier han.


Mickelson slår ut kl 17.20 norsk tid i WGC Cadillac Championship torsdag. Han går i ball med Hunter Mahan og Adam Scott.