Som fersk golfproff imponerte Caroline Martens (Haga GK) da hun i 2011 sikret seg Ladies European Tour-kortet i Q-School. Det ble imidlertid en opp-og-ned debutsesong i selskap med Europas beste kvinner, og med 107. plassen på pengelisten bar det i år tilbake til LET Access Tour.

 

Der har Martens hatt en forrykende start. I årets fire første turneringer har hun allerede tre topp 10-plasseringer, og i Sverige for to uker siden ble det nesten karrierens første profseier da hun tok igjen åtte slag på sisterunden. Hun ligger nå på en imponerende tredjeplass på pengelisten. Det er de fem beste ved sesongslutt som sikrer fulle rettigheter på Ladies European Tour i 2014.

 

– Jeg spiller veldig veldig bra nå. De siste par årene har jeg fått erfare den vanskelige overgangen fra amatør til proff. Jeg gikk rett fra universitetet i USA til tour-livet i Europa, og det tok litt tid å vende seg til. Jeg føler at jeg har hatt den utviklingen jeg har trengt de siste par årene, og at jeg har etablert meg i den profesjonelle tilværelsen.

– Jeg føler jeg er i et veldig bra punkt i min karriere, og at utviklingen frem til nå har vært veldig bra. Jeg ser lyst på tiden fremover, og golfen min har faktisk aldri vært bedre. Jeg spiller kjempebra, og det gleder jeg meg veldig over, fortalte Caroline under et pressetreff hos NGF mandag.

 

Hun berømmer trener Darren Webster Clarke for utviklingen hun har hatt den siste tiden.

 

– Han har gjort en kjempejobb, og er veldig flink til å følge meg opp.

 

Selv om Martens er sikret noen starter også på Ladies European Tour i år, er hun villig til å ofre noen potensielt høyere premiesjekker for å vinne tilbake kortet gjennom LET Access Tour.

 

– Denne sesongen blir  kjempespennende, og vil ha mye å si for tiden fremover. Jeg har noen starter på Europatouren, men har valgt å fokusere på LET Access-turneringene for å bygge min ranking og kunne få full status på Europatouren på den måten. I år har jeg allerede takket nei til å spille en Europatour-turnering. Jeg mener det er et klokt valg, forklarer Martens.

 

For andre år på rad kommer LET Access til Norge og Hauger Golfklubb i september. Da kommer også fjorårsvinner Marianne Skarpnord, som til daglig spiller på Europatouren. Etter å ha tapt for en eagle i omspill i Sverige for to uker siden, håper Martens på helnorsk omspill på Hauger.

 

– Forhåpentligvis blir det jeg som senker innspill fra fairway denne gang!, spøker hun.