Det ble en dag med mye nesten for Espen Kofstad, som store deler av runden stanget og stanget uten å få det helt til å løsne. Losbygolferen lå lenge og sluret på en over par for runden, og til tross for flere gode birdiesjanser var det ingen som ville i koppen.

 

Tung dag

– Jeg var ikke hundre prosent til stede i dag, og var litt slapp der ute. Jeg gjorde det litt unødvendig vanskelig for meg noen steder, og nå er jeg veldig sliten. En ganske tung runde, sa Kofstad til Norsk Golf etter runden.

Men til tross for at det var tungt fikk han en oppløftende avslutning på runden. Med tre hull igjen å spille ble putteren plutselig het, og resultatet var tre avsluttende birdies. Blant annet en timeter på det siste hullet. Den tok ham til fire under par for turneringen, og en rundescore på to under (70), tangering av hans beste runde denne uka. 

– Veldig deilig at det løsnet på slutten der, men turneringen sett under ett var det ikke det helt store. Jeg har vært veldig skjerpa i fire ukers tid nå og vært i god form, men nå trenger jeg en pause. Jeg skal spille i Italia neste uke, og meningen var så at jeg skulle spille i Sveits uka etter der igjen, men nå trenger jeg en pause. Det har blitt ganske mye i det siste.

Fjorten slag foran Kofstad endte portugiseren Ricardo Santos som tok sin første seier noensinne på Challenge-touren. Han vant med tre slags margin på Daniel Brooks fra England.

– Jeg gjorde 16 birdies denne uka, og det var jo i utgangspunktet nok til å vinne, men sånt er lett å si i ettertid. Jeg har slått mye bra slag denne uka men også mange dårlige. Med en gang du kobler ut litt mentalt så ryker det, og det gjorde jeg litt i dag selv om jeg forsøkte å gjøre mitt 100 prosent beste.

 

-Veldig fornøyd

En som var mer fornøyd med turneringen var Fana Golfklubbs Knut Børsheim, som etter en tøff periode svarte med å klare karrierens første Challenge-cut som profesjonell.

– Jeg var ganske langt nede etter Belgia (Telenet Trophy journ. anm), og det har vært en litt tøff periode nå i det siste. Men jeg har jobbet hardt, og jeg er i grunn veldig fornøyd med denne uka, fortalte bergenseren til Norsk Golf i det han forlot PGA of Sweden-banen i Malmø.

Børsheim endte til slutt på en 48. plass, en under for dagen og even for turneringen. 

Torsdag står neste Challenge Tour-turnering for døren når Double Tree by Hilton Acaya Open slår i gang i Lecce, Italia. 

 

De tre første rundene fra The Princess kan du lese om her.