Trønderen er som andre nordmann gjennom tidene, etter Per Haugsrud, klar for Asia-touren, Første turnering slår i gang i Myanmar 21. februar. Det blir en kontrast til tilværelsen hjemme i Trondheim. Bertheussen røper i dagens utgave av Adresseavisen at han er på boligjakt i Thailand, men at han tar sikte på å ta den lange flyturen hjem til Trondheim så fort muligheten byr seg.

 

– Det er egentlig naturstridig at jeg som er fra «snøhullet» Byåsen lever av å spille golf. Men jeg har vokst opp i et bra idrettsmiljø, og vinnerinstinktet våknet tidlig. Jeg lærte å ikke være redd for å legge ned hardt arbeid, sier han til Adresseavisen.

 

Men han vet fortsatt ikke helt hva han skal forvente seg av hverken den første turneringen, eller sesongen som er foran ham.

 

– Jeg litt på at det er ingen som har gått denne veien før meg. Jeg vet ikke helt hva jeg går til, og hva jeg kan forvente. Men når jeg står på det første utslaget i Myanmar 21. februar kommer jeg til å tenke «Jeg er f… ikke noe dårligere enn de andre, jeg er minst like god».

 

– Det gjør meg mentalt forberedt på det presset som venter. Jeg vet at jeg er god nok til å vinne, det gjelder bare å få det ut. Målet er å være blant de 60 beste på pengelista, og beholde spilleretten til neste sesong, avslutter han overfor Adresseavisen.

 

Program Asian Tour 2013