Jentene falt i Florida

Det ble ikke sisterundene Marita Engzelius og Benedikte Grøtvedt hadde håpet på i Florida’s Natural Charity Golf Classic.

Engzelius hadde best utgangspunkt av de to med 18. plass før siste runde, men falt til 28. plass etter en sisterunde på tre over par (75).

– Jeg trodde virkelig at jeg skulle gå lavt i dag, men dessverre var det ikke min dag. Jeg hadde en dårlig start, og jeg klarte ikke å hente meg inn. 28. plass er likevel et greit resultat. Men fortsatt ikke fornøyd før navnet mitt er på toppen!, skrev Engzelius på sin Facebook-profil etter runden.

Svensk-norske Caroline Westrup delte til slutt 39. plassen, slaget bak Engzelius, mens Benedikte Grøtvedt ble nummer 62. på syv over par. Yueer Cindy Feng vant turneringen med ni under par.

Runde 2

Ett slag skiller Marita Engzelius og Benedikte Grøtvedt fra hverandre, og det er kort vei til topp-5.

Før siste runde går av stabelen søndag i Florida ligger begge våre norske jenter i gode angrepsposisjoner. Etter begges 74-runder falt de litt på resultatlistene, men de har vist stabilt spill og kan avansere kraftig med en god sisterunde.

Marita startet runden bra og fikk en tidlig birdie på hull 3. Hun forstatte å spille stabilt og nok en birdie ventet på det tiende hullet. Hun var -2 etter tretten spilte hull før hun havnet i trøbbel.

Med en dobbelbogey på hull 14, tett etterfulgt av bogey hullet etter var hun plutselig én over par. En bogey også på hennes siste hull sendte henne nedover til 18. plass med 2 over par. Etter to spilte runder er hun på par totalt, og har kun to slag til femteplassen.

Jeg spilte ganske solid i dag, men uheldigvis kom noen birdies sent i runden. Jeg må bli sterkere i bunkeren, skrev Engzelius etter runden på sin Facebook-side.

Benedikte Grøtvedt spilte utrolig stabilt veldig lenge. Det måtte tretten par på rad til før noen endringer på scorekortet skjedde og den etterlengtede birdien kom på plass.

Dagens eneste birdie kom på hull 14, men også hun slet med avslutningen. Tre bogeys på hull 15, 16 og 18 satte henne tilbake og også hun avsluttet runden to over par. Tre slag skiller Grøtvedt fra en topp-5 plassering i turneringen, noe som er fullt oppnåelig.

Dermed ligger hun slaget bak Engzelius med +1 sammenlagt og delt 22. plass.

Maude-Aimee Leblanc fra Canada leder fremdeles. Med en runde på par er hun fremdeles -5 og er slaget foran andreplassen Karlin Beck, Yueer Cindy Feng og Jackie Stoelting. Alle tre har gått begge sine runder på 70 slag og er fire under totalt.

Runde 1

Marita Engzelius spiller denne helgen Florida’s Natural Charity Classic på Symetra Touren og henger godt med etter første runde. Benedikte Grøtvedt er slaget bak.

Etter noen uker med turneringsfri har turen gått til Lake Wales i Florida for Engzelius. Her ser det ut til at hun føler seg hjemme.

Med en flott førsterunde på 70 slag (-2) ligger hun på fjerdeplass, kun tre slag bak Maude-Aimee Leblanc fra Canada.

– Driveren og putteren fungerte bra i dag, skrev hun på Facebook etter runden.

Hun åpnet runden med to par, etterfulgt av en bogey på hull tre. Da snudde hun og satte birdien på hullet etter. Neste birdie kom ikke før på det tiende hullet, tett etterfulgt av nok en bogey på det neste.

Da tok hun en helomvending og fyrte av med back-to-back birdies på hull 12 og 13. Hun avsluttet med fem strake par til slutt.

Engzelius har skapt en fin mulighet for seg selv til å oppnå en god plassering etter første runde. Fortsetter hun å holde ballen i spill fra tee og putte bra kan det være nettopp hun som ender opp helt øverst på pallen.

Ett slag bak Engzelius ligger Benedikte Grøtvedt og lurer. Hun startet på hull 10 og åpnet par-birdie-par. Bogeyen på hull 14 ble hennes eneste, og hun snek seg under par etter en birdie på banens tredje hull og Grøtvedts tolvte.

Med to birdies og én bogey ligger hun på 13. plass etter åpningsrunden.

To slag foran Grøtvedt på tre under par og delt andreplass ligger Ginger Howard og Kendall Dye. Lederen Leblanc kunne blant annet notere seg fem birdies på sin førsterunde. Hun åpnet runden sin med eagle allerede på det første hullet hun spilte, banens tiende hull!