Runde 3 og 4 søndag

 

Tekst: Christian Furu

 

Fasit for Joakim Mikkelsen ble tre runder under par og T57 med -6. De to siste rundene på -1 var ikke nok til å matche resten av feltet på en bane der det ble scoret lavt på alle rundene. Det er allikevel mye positivt å ta med seg, og andrerunden på -4 var veldig bra.

 

Vinner av turneringen ble amerikanske Brinson Paolini. Han ble proff i sommer og har T2 og T25 på sine to turneringer på Challenge Tour. Før han altså vant i dag etter at sør-koreanske Sihwan Kim misset parputten på hull 18. Paolini følger i fotsporene til unge lovende amerikanere som Brooks Koepka og Peter Uihlein. De har satt sitt preg på både European Tour og Challenge Tour i år.

 

 


 

Runde 2 og 3 lørdag

 

Værproblemer har vært en gjenganger i 2013. Fra snø i Arizona til flom på Bahamas og nå uvær i Frankrike. Ukens Challenge Tour turnering har blitt oppstykket. Knut Børsheim fullførte 2.runden i dag og måtte storspille for å klare cuten. Det gikk nesten. -3 på de fire siste hullene er godt spilt, men til slutt manglet det ett fattig slag. Dobbel bogey på hull 12 og trippel på hull 6 blir vanskelig å rette opp i dette selskapet. 

 

Da gikk det bedre med Joakim Mikkelsen. Den gode 2.runden sendte ham opp til T55. I dag fikk han gått noen få hull før spillet igjen ble stoppet. På Twitter melder teamet følgende.

 

– Joakim fikk spillt åtte hull (-1) og har slått ut på sitt niende før hornet gikk igjen, spillet tas opp igjen kl 8 i morgen tidlig.

 

Det scores svært lavt i Frankrike denne uken. Selv om Mikkelsen er i støtet må det enda mer til for å klatre opp til de store pengene. 22 spillere ligger på -10 eller bedre, fem slag foran drammenseren. Sihwan Kim fra Sør-Korea surfer avgårde i ledelsen på -19.

 

Det blir altså en tidlig start på spillerne i morgen. Uten videre værproblemer kan de klare å spille ferdig i løpet av søndag.


 

Drammenseren leverte en sterk runde på fire under par, en bedring på seks slag fra åpningsrunden, og har med det vært en av feltets store klatrere i andrerunden av Le Vaudreuil Challenge.

Mikkelsen startet dagen to slag utenfor cutgrensen, men er i skrivende stund på riktig side med to slag margin, oppe på delt 48. plass.

 

Seks birdies, to bogeys og resten par resulterte i 68 slag, som er hans beste runde i de ni turneringene han har rukket å spille i sin fortsatt unge Challenge Tour-karriere. 

– Det går sakte men sikkert fremover. Jeg slår veldig stødig, men må komme meg nærme hullet for birdie litt oftere. Det blir vanskelig å sette «halvsjanser» hele tiden, sa Mikkelsen om spillet sitt etter runden til Norsk Golf.

 

Det scores lavt i Frankrike, og sør-koreaneren Sihwan Kim leder med solide 15 under par etter to runder. Knut Børsheim startet dagen på 11. plass, men var henvist ned til 25. plass da han endelig kom i gang med sin runde på ettermiddagen. Starten ble utsatt på grunn av tordenvær i området.

Dessverre klarer han ikke å holde det gode spillet fra åpningsrunden gående, og er etter seks hull allerede fem over par for dagen. Dermed har han rast ned til en 83. plass (-1), to slag utenfor cuten. Børsheim gjorde tre par, to bogeys og en sur trippel på de første hullene. I skrivende stund er det imidlertid stopp i spillet igjen. Europeantour.com skriver at spillet er stoppet på grunn av en «farlig situasjon».

 


 

Runde 1

 

Knut Børsheims scorekort de siste ukene er lystig lesing. Nå kjemper han i toppen igjen etter en ny birdie-oppvisning i Le Vaudreuil Golf Challenge. 

 

 

Fana-golferen er i ferd med å slå knallhardt tilbake etter den tøffe sesongstarten, og har nå bokført to pallplasseringer på sine to siste turneringer. Selv om seieren glapp i forrige ukes turnering i Italia, har han gjort et tigersprang oppover pengelisten, og har nå klatret opp til 27. plass på Order of Merit med 27 330 innspilte euro, snaue 14 000 euro bak topp 15-plasseringen som er målet for sesongen.

 

Børsheim viste ingen tegn til å lette trykket på gasspedalen i torsdagens åpningsrunde av Le Vaudreuil Golf Challenge i Frankrike. Med seks under par for dagen er han oppe på en delt 11. plass. Nederlenderen Daan Huizing leder turneringen med utrolige 11 under par.

 

Børsheim fikk en drømmestart med fire birdies på sine fem første hull for dagen, og var fem under ved runding. På back nine ble det syv strake par, før han satte en eagle på hull 8, hans nest siste for dagen. Dessverre avsluttet han med bogey, men med 66 slag på scorekortet er han akkurat der han ønsker å være etter første runde.

– Jeg spilte veldig jevnt i dag. Ikke så mye som skjedde. Jeg hadde en del sjanser på back nine men satte ikke så mange putter. Jeg slå veldig fine putter, men det var sånn akkurat ikke. Så satte jeg en fin åttemeter for eagle på det 17. Litt kjip bogey på det siste. Slo bra utslag, men misset akkurat høyre på innspillet og fikk et veldig dårlig lie i bunkeren, forteller han om runden til Norsk Golf.

 

En titt på 26-åringens scorekort de siste ukene viser hvor brennhet han er om dagen: På sine ni siste turneringsrunder har han gjort hele 52 birdies og tre eagles!

 

At han topper formen nå lover godt for det norske golf-publikum når Challenge Touren tar sin årlige stopp i Norge og Norwegian Challenge på Losby om to uker. 

 

Joakim Mikkelsen er også med denne uken, og åpnet med en runde på par. Ettersom første runde var et birdierace uten sidestykke, holder det likevel bare til 89. plass for Mikkelsen, to slag utenfor cuten. Drammenseren klarte sin første Challenge Tour-cut for sesongen i Scottish Hydro Challenge for en måned siden. Dette blir hans fjerde turnering på årets Challenge Tour.