Med en sisterunde på 70 slag, en under par fortsatte Kristian Krogh Johannessen sitt solide spill gjennom helgen i Florida. 

 

Med tre birdies, to bogeys og resten par på scorekortet klatret unggutten fra 19. til delt 13. plass, sammen med dansken Emil Sørgaard, en over sammenlagt.

 

Etter en tung start på turneringen, var det kun to spillere i hele feltet bestående av 61 av verdens beste juniorer som leverte bedre score enn Krogh Johannessen gjennom helgen.

 

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne denne uken. Engelskmannen Patrick Kelly rundet av sin maktdemonstrasjon som har var fra start til slutt med en avslutningsrunde på fem under par, og seier med 13 slags margin.

 

Krogh Johannessen og Sørgaard ble feltets beste skandinaver.

 


 

Runde 3

 

Kristian Krogh Johannessen spilte seg oppover i lørdagens runde av Junior Orange Bowl Championship.

 

Etter to innledende 73-runder, leverte drammenseren sin første runde på 60-tallet denne uken med en 69-runde lørdag.

 

Med solid spill gjennom hele runden ble det til slutt to under par på scorekortet hans, etter å ha notert tre birdies og kun en bogey.

 

Dermed er han nå oppe på en delt 19. plass, 14 posisjoner over der han startet dagen. Med en sammenlagtscore på to over par ligger ha 16 slag bak den overlegne lederen før siste runde.

 

Engelskmannen Patrick Kelly dominerer stort, og har bygget seg opp en syv slags ledelse før siste runde. En topp 10-plassering er imidlertid innen rekkevidde for Johannessen. Seks spillere deler 9. plassen, bare tre slag foran ham.

 

Turneringen avsluttes søndag.

 


 

Runde 2

 

Kristian Krogh Johannessen måtte over par igjen i Florida.

 

Drammenseren levertre fredag sin andre strake 73-runde på Biltmore Golf Course i Florida, og er med det fire over par sammenagt når to runder gjenstår.

 

For andre dag på rad ble det også fire bogeys og to birdies, og han falt dermed åtte plasser fra 25. til 33. plass.

 

15 slag foran ham fortsetter engelskmannen Patrick Kelly å lede turneringen. Han leder med ett slag på amerikaneren Corey Pereira.

 


 

Runde 1

 

Kristian Krogh Johannessen måtte over par i åpningsrunden av Boys Junior Orange Bowl Championship.

 

Turneringen spilles på Biltmore Golf Course i Coral Gables fra torsdag til søndag, Kristian Krogh Johannessens andre turnering på rad på en uke i Florida. Drammenseren klarte aldri å hevde seg i Doral-Publix Junior Golf Classic på Doral for noen dager siden, men tar sikte på å finne tilbake til godfølelsen igjen i en av verdens største juniorturneringer.

 

I mesterskapet deltar i underkant av 100 spillere fra 40 land. Oslo-golferen Mathias Lynne Schjølberg vant forøvrig turneringen sensasjonelt i 2008.

 

Johannessen fikk en perfekt start på torsdagens runde med birdie allerede på det første hullet. Med to kjappe bogeys på det 5.- og 7. hullet måtte han imidlertid runde på en over par. Ungutten dro på seg to nye bogeys på det 13.- og 17, og var på det tidspunktet tre over for dagen. Heldigvis klarte han å avslutte med birdie, og 73 slag.

 

Det gir ham en delt 25. plass så langt, åtte slag bak engelskmannen Patrick Kelly i tet.

 

Johannessen er eneste norske spiller i feltet.