Johnson holdt seg unna de store feilene, da han tirsdag økte ledelsen fra tre til fire slag for å vinne turneringen med en totalscore på 16 under par. Med seieren ble Johnson den første spilleren siden Tiger Woods som har vunnet en turnering i alle sine seks første sesonger på PGA-touren.

 

I en uke der vinden har herjet over Hawaii, var det forholdsvis rolig tirsdag. Johnson utnyttet situasjonen med en solid sisterunde på fem under. Hans nærmeste utfordrer var mannen han gikk i lederball med, Steve Stricker som avsluttet 12 under par. Fjorårets FedEx Cup-vinner Brandt Snedeker fulgte to slag bak på ti under par.

 

– Seieren gir meg mye selvtillit på vei inn i det nye året. Jeg er veldig fornøyd med å vinne denne uken. Jeg spilte virkelig god golf de to siste dagene, sa Johnson til pgatour.com etter runden.

 

Nærspillet har alltid vært hardtslående Johnsons akilleshæl, og etter dårlig spill rundt greenene midt i runden var ledelsen plutselig kuttet ned til ett slag. I innspurten klarte imidlertid 28-åringen å holde hodet kaldt.

 

– Det var definitivt ikke uten spenning. Jeg måtte virkelig kjempe hardt, konkluderer han.

 

Årets andre PGA Tour-turnering spilles også på Hawaii. Sony Open slår i gang torsdag.

 

 


 

Runde 1 og 2

 

Hyundai Tournament of Champions er omsider i gang. Dustin Johnson har bygget seg opp et forsprang før sisterunden. (Se video!)

 

Johnson, som er 11 under par før siste runde, delte ledelsen med Mark Wilson og Nick Watney etter første runde. Takket være en imponerende andrerunde skaffet han seg en luke da dagen var omme.

 

Tirsdag møter Johnson fjorårsvinner Steve Stricker i lederball. Stricker har levert runder på 71 og 67 slag, og ligger tre slag bak sin landsmann.

 

– Vi hadde ikke fått spilt noe golf i det hele tatt, så jeg var klar til å kjøre på, sa Johnson etter sin forrykende andrerunde.

 

– Dette er en tung bane, og det blåser virkelig der ute, men jeg er i ganske god form. Jeg kan takle 36 hull på en dag, fortsetter han.

 

Selv om de fleste vil være enig i at han allerede har en hånd på trofeet, selger han ikke skinnet riktig ennå.

 

– Det hadde ikke hatt noe å si om det var 72 eller 54 hull. Imorgen er den siste runden, og det er fortsatt 18 hull igjen å spille, og jeg må få jobben gjort, avslutter Johnson overfor pgatour.com..

 

 

 

 


 

Før turneringen

 

Sesongstarten på PGA-touren ble søndag utsatt for tredje dag på rad.

Nok et forsøk på å omsider komme i gang med åpningsrunden av Hyundai Tournament of Champions ble blåst avgårde søndag. Etter bare en times spill, ble rundene annulert på grunn av vind på nesten 20 m/s som herjet over Kapaluas Plantation Course. Dermed hadde ikke turneringsarrangøren annet valg enn å utsette startskuddet igjen.

 

PGA-tourens turneringsansvarlig Andy Pazder sier avgjørelsen var alt annet enn vanskelig.

 

Matt Kuchar sin ball blåste av peggen to ganger før han i det hele tatt kunne slå ut å første tee. Charle Beljan brukte seks slag for å nå den første greenen. Ben Curtis hadde birdieputter på de to første hullene, men spilte dem på fem over par.

 

Bubba Watson spøkte med situasjonen for å holde humøret oppe. På det ene hullet latet han som han skulle slå et slag mens caddien holdt en finger over ballen.

 

Turneringen som inneholder fjorårsvinnerne på PGA-touren, skulle i utgangspunktet begynne fredag, men ble avlyst da noen av spillerne hadde rukket å gå åtte hull. De forsøkte også å begynne søndag – dagen da de fleste turneringer slutter – men også her var det helt uaktuelt å fortsette.

 

– Vi må snart komme i gang med forestillingen. Hyundai har brukt mye penger på dette, og vi ønsker å spille. Fans ønsker å se oss spille. TV ønsker å se oss spille. Vi er trengt inn i et hjørne. Jeg tror ikke folk forstår hvor mye det faktisk blåser, sier Ian Poulter i et intervju med golf.com. På et av han stoppe opp sin puttebevegelse seks ganger fordi vinden holdt på å blåse ham overende.

 

– Det kan ikke kalles golf. Jeg vet ikke hva det er. Det gikk ikke an å trykke på avtrekkeren. Man tar 20 prøvesvinger fordi man ikke klarer å stå oppreist. Jeg synes vi har vist alle at det er uspillbart slik det er nå. Det er ikke bra å sitte tre dager på hotellet. Jeg har varmet opp, men jeg vet ikke hva jeg har varmet opp for, fortsetter engelskmannen.

 

Den endelige avgjørelsen om å utsette runden ble fattet like etter at Scott Stallings hadde en tap-in-putt på hans fjerde hull for dagen. Ballen blåste to meter avgårde før han rakk å nærme seg ballen.

 

– Det er helt vilt. Det er den eneste måten å beskrive det på. Jeg har aldri truffet to greener på rad og gått dem på fem over par. Men, vi ga det i hvertfall et forsøk, sier Ben Curtis.

 

På mandag vil spillerne forsøke igjen. Dersom alt går etter planen skal det spilles 36 hull mandag og 18 tirsdag – en runde mindre enn opprinnelig planlagt.