Dustin Johnson har hatt en noe treg start på sin PGA Tour-sesong, men nå ser det endelig ut til at 26-åringen er i ferd med å finne rytmen. Amerikaneren startet ukens konkurranse på mest mulig uheldig vis, da han på turneringens første hull pushet driven sin ut til høyre og traff en tilskuer, som viste seg å være bestefaren hans. Utrolig nok endte han opp uten noen skader, det til tross for at barnebarnet hans er blant de mest hardtslående på touren. 

Etter å ha ligget på åttendeplass etter to 69-runder, tre under par, skinte solen på Johnson lørdag. 65 slag med åtte birdies og en bogey, som forøvrig var dagens laveste score, ble oppskriften for amerikaneren som med den sterke runden gjorde et byks opp fra åttendeplass til ensom ledelse. Han er 13 under par for turneringen.

– Alt klaffet i dag. Drivene, puttingen og balltreffet var bra. Det er jeg nødt til å gjenta i morgen om jeg skal klare å vinne, sa han til pgatour.com etter runden.

To slag bak Johnson følger den nybakte verdenstreeren og vinneren av WGC Match Play Championship for to uker siden Luke Donald, Matt Kuchar og Nick Watney på delt andreplass. Hunter Mahan som ledet etter to runder falt til en delt femteplass etter en runde på en under par. Han ligger ti under totalt, sammen med Adam Scott, Rory McIlroy og Francesco Molinari.

Turneringen preges av et ungt felt, og av de 67 spillerne som deltar er 26 av dem under 30, slik som Dustin Johnson. Seks av disse ligger topp ti, mens de fire andre er henholdsvis 30, 32, 33 og 39 år. To veteraner som ikke ligger i toppen er Tiger Woods og Phil Mickelson. Stjerneduoen som for øyeblikket er nummer fem og seks på verdensrankingen har gått i ball sammen alle de tre rundene. Woods ligger på en delt 30. plass, to under par med runder på 70, 74 og 70 slag. «Lefty» følger to slag bak på 42. plass.

Johnson mener det er i ferd med å bli et hegemoniskifte på touren.

– Det er virkelig mange gode unge spillere der ute for tiden. Når du snakker om Tiger og Phil Mickelson vet du at de kommer til å være der oppe og kjempe om seier, kanskje ikke hver uke, men i hvertfall i nærheten. De har vært store spillere i lang tid. Men det er mange gode unge spillere på vei opp, og det er de man kommer til å se på toppen av resultatlistene etterhvert.

Mange vil nok huske Dustin Johnson for sin fjorårssesong da han var en hårsbredd unna å vinne både US Open og US PGA Championship. Skulle han holde løpet ut søndag vil det bli hans fjerde seier på PGA-touren. Hans forrige kom i FedEx Cup-turneringen BMW Championship i september.

 

Leaderboard.