Amerikaneren avsluttet med en runde på fire under par på TPC Southwind for å gå til ni under par, noe som holdt til seier med ett slags margin på sin landsmann John Merrick, som nesten chippet i på det siste hullet for å tvinge Johnson ut i omspill.

 

Rory McIlroy startet dagen ett slag bak teten, og gikk rett i ledelsen med å gjøre birdies på fire av de 11 første hullene. Etter å ha misset tre cuter på rad i forkant av turneringen, har Rory vært på desperat jakt etter formen for å kunne forsvare fjorårets U.S. Open-triumf når turneringen slår i gang torsdag. 

 

Men nord-iren viste at han fortsatt har et stykke å gå da han sprakk på de siste ni. Han slo i vannet på det 12. hullet, gjorde bogey på det 14. for å miste ledelsen, før han på ny slo i vannet på det siste hullet og signerte for dobbelbogey. En birdie på dette hullet ville sendt ham i omspill, men i stedet avsluttet han tre slag bak på delt 7. plass.

 

Seieren var Dustin Johnson sin første etter å ha kommet tilbake fra en ryggskade som holdt ham på sidelinjen i to måneder. I motsetning til McIlroy gjorde han birdies på to av de tre siste hullet, inkludert en 7-metersputt på det 17. hullet for å ta seg til toppen av leaderboardet, og dermed også lansere seg selv som en av favorittene før U.S. Open.

 

– Dette føles virkelig bra, spesielt etter å ha vært ute så lenge, sa han etter at seieren var et faktum.