Q-school-graduanten triumferte på hjemmebane, etter en nervepirrende sisterunde på Royal Johannesburg and Kensington Golf Club. Hans avslutningsrunde på par, 72 slag, ga Grace en sammenlagtscore på -17, kun ett slag foran Jamie Elson (England) som avsluttet forrykende.

 

Elson gjorde birdie etter birdie, og spiste raskt opp store deler av forspranget Grace hadde bygget seg opp. Etter å ha åpnet med seks birdies på sine første åtte hull, klarte han også å avslutte med stil – en timeters eagleplutt på det siste hullet.

 

– Jeg spilte utrolig bra. Putteren var kald, men jeg klarte likevel å få jobben gjort. Innspillene mine var gode. Jeg så Jamie sin score, men jeg visse at han var ferdig med runden, så da handlet det bare om å holde seg til planen, sa Grace etter at seieren var i boks. Totalt ble det 16 par, en birdie og en bogey på runden.

 

– Det er en drøm som nå er virkelighet. Det er herlig å vinne foran hjemmepublikum, og jeg ville ikke byttet dette for noe annet. Det var ganske tøft der ute i dag. Jeg klarte aldri helt hastigheten på greenene, men heldigvis var det nok på slutten av dagen.

 

Dette var Grace sin 50. start på Europatouren, men etter en dårlig 2010-sesong måtte han tilbringe fjoråret på Challenge-touren. Det har han hatt godt av, i følge ham selv.

 

– Jeg var ikke helt klar for Europatouren. Jeg var en grei spiller, men ikke en veldig god spiller. Det var sunt for meg å ta et steg tilbake. Jeg fortsatte å tro på meg selv, og jeg fortsatte å prøve

 

Knut Børsheim og Espen Kofstad deltok også i turneringen, men ingen av dem klarte cuten.

 

(Kilder: europeantour.com/golf365.com)