Suzann Skills Challenge er en litt annerledes turneringsserie. For tredje år på rad vil Tutta teste norske juniorer i et bredt spekter av ferdighetsøvelser.

I år blir tre gutter og tre jenter invitert til Florida, for en dag med knallhard trening med Norges største golfstjerne.

– Skal du bli best må du både ha ferdigheter og riktig innstilling. Behersker du øvelsene i Suzann Skills Challenge vil det uansett bedre spillet ditt. De aller råeste skal få bryne seg på meg her i Orlando i tillegg til at vi skal finne på noe kult, sier Tutta.

Årets utgave av Suzann Skills Challenge starter med én kvalifisering i hvert av de seks turneringsområdene. Det er plass til åtte gutter og fire jenter i hver kvalifisering. Kvalifiseringene er åpen for spillere født 2000-2003, der spillere med lavest handicap blir prioritert ved overpåmelding.

I de regionale kvalifiseringene vil spillerne konkurrere mot hverandre i åtte ulike golføvelser i løpet av fem timer, hvor spillerne får rangeringspoeng etter plassering i de ulike øvelsene.

Kvalifiseringen kulminerer i en niende og avgjørende øvelse den siste timen, hvor spillerne kan score poeng i en konkurranse som involverer løping og putting.

Seks gutter og seks jenter avanserer til landsfinalen på Soon Golfbane 3. og 4. september. Der skal de testes i en krevende «24 timers skills challenge».

 

Under er en oversikt over øvelsene spillerne får bryne seg på i kvalifiseringen:

Øvelse 1: Langputt

Antall senkede putter fra syv meter i løpet av dagen.

Øvelse 2: Breakputt

Antall senkede putter på rad fra seks fot m/break. Fire linjer, to med høyre-venstre break og to med venstre-høyre break. 

Øvelse 3: Tutor

Antall putter på rad gjennom Pelz Tutor som stopper mellom to linjer som er 1m og 2,5 meter fra Tutoren. 

Øvelse 4: Bunker 10-15m

Antall bunkerslag på rad innenfor en sirkel på tre meter i radius.

Øvelse 5: Lobb 15-25m

Antall lobbslag innenfor en sirkelen på en meter i radius i løpet av dagen. Kun èn ball – må hente ball mellom hvert slag. Dropp.

Øvelse 6: Chippestige

Antall baller på rad innenfor boksen med økende lengde. Det slås fra tre meter på utsiden av greenen, boksen starter tre meter inn på greenen. Boksen er ti meter dyp og to og en halv meter bred. Hver chip må være lengre enn den forrige og ikke treffe noen av ballene som allerede ligger i boksen.         

Øvelse 7: Lengdekontroll jern (Trackman)

Antall slag etter hverandre med økende carry-lengde. Slag fra 80-120 m.

Øvelse 8: Driver

Antall driver med carry i fairway etter hverandre på Trackman. Fairway = +/- 12.0 m. Minimum carry er 130 m for jenter og 150 m for gutter (lengder kan justeres hvis mye vind).     

                                                                                                                                             

Øvelse 9: Løp-Putting

 

45 min tilgjengelig til å løpe en rundløype på cirka 600-800m. For hver runde man løper får spilleren èn putt som man kan score poeng på. Som avslutning av øvelsen vil man få èn putt på Pelz Tutor. Misser man så halveres poengene på øvelsen.

Når:
9 juni på Borre, Sørøstlandet

23 juni på Fana, Vestlandet nord

1 juli Sola, Vestlandet sør

25 juli på Holtsmark, Østlandet vest

26 juli på Miklagard, Østlandet øst

7 august på Byneset, Midt-Norge