6. desember starter q-school-finalen i Chandler i Arizona, der det skal bestemmes hvilke spillere som sikrer seg spillerettigheter på Web.com Tour neste sesong – nivået under PGA-touren.

Kristoffer Ventura (Oslo GK) har imponert stort så langt i kvalifiseringen, og av de 408 spillerne som stilte opp i pre-kvalifiseringen på sensommeren, er det bare to av disse som har klart å gå hele veien gjennom første- og andresteget. Ventura er én av dem.

Nå står han imidlertid i fare for å gå glipp av finalen etter at han måtte hasteoperere en betent blindtarm i helgen.

– Dette var ikke hvordan jeg hadde forventet å tilbringe de to siste dagene. Jeg ble operert til morgenen i dag for å fjerne blindtarmen. Det gikk bra, og jeg håper jeg kommer til å bli frisk i tide til å spille Web-finalen, skriver Ventura på Instagram fra sykesengen i Florida.

 

 

Selv om man normalt sett blir skrevet ut fra sykehuset ett til to døgn etter en blindtarmsoperasjon, blir man rådet til å ta det helt i ro de første én til to ukene etter operasjonen, og på grunn av brokkfare skal man unngå å trene magemusklene i cirka tre uker. Deretter kan man gradvis begynne å øke den fysiske aktiviteten, men etter en kikhullsoperasjon slik Ventura har vært gjennom, blir man uansett rådet til å vente med full trening til cirka seks uker etter operasjonen.

Seks uker var for øvrig nettopp det det tok LPGA-stjernen Michelle Wie å komme tilbake til touren etter at hun måtte fjerne blindtarmen i fjor høst.

Dersom Ventura skulle være så uheldig at han ikke rekker å få med seg finalen, er han uansett sikret en begrenset kategori med noen få turneringer på Web.com Tour neste sesong.