Den spanske veteranen åpnet med en 65-runde i UBS Hong Kong Open, og leder med ett slag til tross for en sur avslutning på dagen med to bogeys på rad.

Jimenez trives godt i Hong Kong. Han vant turneringen i 2005 og 2008, og fikk en knallstart på runden torsdag morgen. Med tre birdies på rad fra hans andre hull, etterfulgt at nye birdies på det 8. og 9. gikk han raskt opp i ledelsen.

Visekapteinen fra Ryder Cup har vunnet 11 av hans 18 Europatour-titler siden han runden 40 år. Den forrige seieren kom i Sveits for to år siden.

– Jeg spilte veldig solid i hele dag. Jeg putter bra. Det er synd jeg misset fairway på det nest siste hullet, for jeg måtte legge meg opp, og misset putten på tre meter. Så på det siste fikk jeg en stor flyer fra roughen, og det er roughen som gjør denne banen vanskelig, oppsummerte Jimenez runden overfor europeantour.com.

– Jeg liker dette stedet. Første gang jeg var her vant jeg turneringen, og så vant jeg tre år senere. Det er en gammeldags golfbane, ikke veldig lang, men du må være presis for om du misser fairway vil du få flyere, og greenene er raske. Det er fantastik bane, jeg liker den utrolig godt, sier 48-åringen.

Jimenez leder med ett slag på en gruppe av tre spillere, blant annet hans gode venn Jose Maria Olazabal.

Han deler andreplassen med kineseren Zhang Lian-wei og Fredrik Andersson Hed fra Sverige.

Slaget bak følger en annen svenske, Joel Sjöholm som deler 6. plassen sammen med forrige ukes vinner Matteo Manassero og syv andre spillere. 

Verdensener og tittelforsvarer Rory McIlroy sliter med å finne rytmen innledningsvis, og ligger i skrivende stund tre over par på en delt 100. plass.