Mens mange av de største idrettene verden over foreløpig er lagt på is som følge av korona-pandemien, har PGA Tour bestemt seg for å holde det gående.

Det bekreftet PGA Tour-sjef Jay Monahan under en pressekonferanse på TPC Sawgrass torsdag, bare noen timer etter at åpningsrunden av The Players Championship startet som normalt.

De tre siste rundene vil derimot bli spilt uten publikum. Det vil også bli tilfellet for de kommende turneringene på PGA Tour-kalenderen.

– Det er viktig å merke seg at dette kan endre seg, men for øyeblikket gjør denne avgjørelsen at touren, våre fans og samarbeidspartnere kan planlegge og forberede seg etter hvert som ting utvikler seg, sier Monahan, som opplyste at han hadde konsultert med president Donald Trump og Florida-guvernør Ron DeSantis før han fattet avgjørelsen.

(Artikkelen fortsetter under)

Jay Monahan under torsdagens pressekonferanse.

Det innebærer at i tillegg til The Players Championship vil neste ukes Valspar Championship, WGC-Dell Match Play Championship og Valero Texas Open også spilles uten publikum.

Det var i utgangspunktet ventet at over 200 000 tilskuere ville besøke TPC  Sawgrass i løpet av ukens turnering.

Et av de store spørsmålene nå er hva som skjer når The Masters går av stabelen 8. april.

Ifølge Sports Illustrateds prisbelønte journalist Alan Shipnuck står årets første majorturneirng, også kjent som «vårens vakreste eventyr», også i fare for å bli avviklet uten publikum.

«Fikk nettopp en tekstmelding fra et Augusta-medlem: “Jeg tror turneringen kommer til å bli spilt. Diskusjoner pågår. Det virker trolig at de vil begrense publikum. Kanskje ingen i det hele tatt. Å stenge treningsfelt og par 3-turneringen er også til vurdering. Forvent en offentliggjøring neste uke”», skriver Shipnuck på Twitter.

Vi minner om at det ikke er PGA Tour som bestemmer hvordan The Masters arrangeres. Det er Augusta National selv som er arrangør av turneringen.