Love gjorde en hole-in-one, og avsluttet med to birdies på rad, for å dele banerekorden på PGA National på 64 slag, seks under par. 47-åringen er amerikanernes kaptein til høstens Ryder Cup på Medinah, og har selv sagt han ønsker å spille i turneringen om han kvalifiserer seg med nok poeng. Men med 54 hull igjen tar han ingenting for gitt.

 

– Jeg har slått ballen bra i mange andre turneringer i år, men hadde ingen god start. Jeg er glad jeg klarte det nå, sier veteranen.

 

Etter en litt treg start på runden, fikk hans hole-in-one på det femte hullet fart på sakene.

 

– Jeg visste da jeg stod på rangen til morgenen i dag at scorene kom til å være lave om morgenen, så det var viktig med en god start. Jeg startet med fire par, og plutselig var jeg to under. Det var et skikkelig boost, sier han.

 

Selv om han leder med to slag etter første runde, er det som vanlig to andre spillere de fleste øyne er rettet mot: Rory McIlroy og Tiger Woods. McIlroy ligger to slag bak Love, etter å ha senket flere viktige putter i løpet av runden. Og selv om han senket flere birdieputter på seks-syv meter, var det noen vriene par-putter på starten av runden McIlroy ønsket å prate om etter runden.

 

– Jeg har forbedret med veldig fra under to meter. Jeg misser definitivt ikke så mange som jeg pleide. Jeg føler meg mye mer selvsikker over de puttene. Jeg har alltid vært god fra fem til åtte meter, men det er de som det forventes at jeg senker hver gang som jeg har blitt bedre på.

 

– Jeg spilte veldig avslappet der ute. Jeg traff ganske mange fairways og greener, og ga meg selv mange muligheter. Det er det som må til på denne banen.

 

Dagens eneste bogey kom det 17. for McIlroy, etter en treputt fra 17 meter. Dette var den første putten han hadde på over 8 meter hele runden. Og mens McIlroy er fornøyd med det han gjør med putteren om dagen, er historien en helt annen for Tiger Woods.

 

Woods slo ballen mer enn godt nok til å gå under par, og misset bare tre greener i løpet av runden. Ingen av gangene han misset green klarte han å redde paret, og på det avsluttende hullet hadde han mulighet til å gjøre «up-and-down» for birdie, noe han heller ikke klarte. 

 

Tiger slo for det meste ut med jernkøllene sine, og hadde ofte lange jern inn på par 4-hullene. Han hadde kun to birdiesjanser fra under tre meter, og endte til slutt med en score på en over par, syv slag bak Love på 68. plass.

 

– Jeg fikk ikke mye ut av runden. Jeg slo ballen mye bedre enn jeg scoret. Forhåpentligvis blir det bedre imorgen.

 

NB! PGA National-banen er kjent som den vanskeligste banen på touren, og hull 15-17, bedre kjent som «The Bear Trap» er banens og kanskje tourens vanskeligste hull. Golf Channel sin grafikk torsdag viste at Padraig Harrington har gjort det best av alle spillere på disse hullene siden 2007, med seks under par. Nest best er ingen ringere enn vår egen Henrik Bjørnstad med -4. Dette var forøvrig en av hans nabobaner da han var bosatt i Florida.

 

 

 

(Kilde: pgatour.com)