For to uker siden gikk den første utgaven av World Golf Awards av stabelen i Algarve i Portugal. Prisutdelingen er en del av World Travel Awards, som nå er inne i sitt 21. år som «Oscar-utdelingen i reiselivsbransjen».

 

Under årets utdeling var fem baner nominert i kategorien «Norges beste golfbane i 2014»: Kongsvinger GK, Meland GK, Miklagard Golf, Oslo GK og Stavanger GK.

 

Juryen stemte frem Kongsvinger GK i Hedmark som vinneren.

 

– Dette er en spesiell bane i skogen. Du kan spille golf, men også plukke bær og sopp og dra på løpetur. Nordmenn er sporty folk. De to siste årene har vi hatt mange besøkende fra Oslo. Vi vil bruke denne anledningen til å markedsføre oss enda mer mot nye greenfeespillere, sier Hans Kjensjord i Kongsvinger-styret til World Golf Awards.

 

Også Kragerø Resort i Telemark stakk av med en pris under utdelingen. De ble kåret til Norges beste golf-hotell, foran Losby Gods i Akershus.

 

Se oversikten over alle vinnere her

 

På den anerkjente og uavhengige nettsiden Top 100 Golf Courses sin liste over beste baner i Norge er det Miklagard Golf som topper listen, foran Oslo Golfklubb og Kongsvinger på tredjeplass. Stavanger, Meland, Bjaavann, Moss & Rygge, Atlungstad, Nøtterøy og Larvik er de øvrige klubbene på deres topp-10-liste.

 

Les også: Kårer Miklagard til Norges beste 

 

I Rolex Golf Guide – også kjent som «golfbane-bibelen» – er fire norske baner med i kåringen over verdens 1000 beste golfbaner, men Kongsvinger er ikke en av dem. Rolex Golf Guide, eller Peugeot Golf Guide som den het tidligere, har Bogstad og Miklagard på delt førsteplass av de norske banene, foran Moss & Rygge og Bjaavann.

 

Les også: Rolex Golf Guide: Miklagard og Oslo best i Norge 

 

Hva er din favorittbane i Norge? Fortell oss i kommentarfeltet under!