Etter å ha levert storspill i tre dager på rad lå Ventura ett lite slag bak ledertrioen før finalen. Og da nordmannen senket dagens første birdie på hull fem på sisterunden, vokste håpet om en ny norsk triumf på verdens gjeveste golftour.

Uredd og offensiv gikk Ventura for pinnene uansett hvor vrient de var plassert, og ga seg selv gode muligheter. Men et par korte birdiemuligheter snek seg utenfor hullkanten, og de aller øverst på leaderboardet seilte sakte men sikkert i fra.

Likevel kan Ventura være strålende fornøyd. For -17 totalt holdt til en fantastisk 7. plass – karrierebeste og et tegn på hva vi har i vente. Bragden gir 25-åringen to millioner kroner inn på konto og en haug med selvtillit i bagasjen før resten av sesongen. I tillegg kommer et lite byks oppover verdensrankingen som publiseres senere mandag. Før denne turneringen lå Ventura på 176. plass. 

Cink til topps – elleve år etter

Den største overraskelsen i California var Stewart Cink. Elleve år etter at han gjorde seg upopulær i en hel golfverden ved å slå Tom Watson i The Open i 2009, var amerikaneren tilbake på toppen av resultatlista. Med sønnen sin på bagen.

Stewart Cink hadde med seg sønnen Reagan som caddie da han tok sin første seier siden The Open i 2009. (Foto: Getty Images)

47-åringen er med det sikret seg kortet på PGA Touren i to nye år, og er klar for alt som er av store turneringer det kommende året.

Seieren var Cinks sjette på PGA-touren. 

Leaderboard