På det meste ledet den ellers så iskalde tyskeren med hele ti slag, og på dette tidspunktet trodde nok de fleste at turneringen i realiteten var over.

 

Franskmannen Gary Stal spilte imidlertid feilfri golf i ro og mak mens marerittet startet for Kaymer på hull ni. Her gikk han til slutt av med en dobbelbogey, og birdiene som hadde kommet på løpende bånd tidligere i uken, begynte plutselig å glimre med sitt fravær.På hull 13 glapp det ytterligere for Kaymer, da han måtte tåle en uventet trippelbogey etter en kjedelig tur i ørkenen til venstre for fairway.

 

Fem par på rad avslutningsvis var ikke nok til å ta hjem tittelen til Tyskland, for Stal spilte bunnsolid golf og kunne til slutt signere for en bogeyfri 65-runde som tok ham til 19 under par totalt.

Rory Mcilroy hadde også en god dag på jobben, og holdt på å senke sitt bunkerslag på det 72. hullet for å tvinge frem et omspill med Stal. Han måtte imidlertid ta til takke med sin fjerde andreplass i Abu Dhabi Championship, ett slag foran Kaymer som til slutt endte på en tredjeplass.

 

Stal, som bare er 22 år gammel, fikk altså sin første European Tour-seier i særdeles godt selskap, med mange av verdens største stjerner på plass.
Dette må kunne kalles et gjennombrudd for franskmannen, som kvalifiserte seg for European Tour via Challenge Tour i 2012, og var ranket som nummer 357 i verden før ukens turnering startet.

Med Stal i spissen kan vi konstatere at det var unggutta som dominerte ukens turnering, for hele fire av de fem øverste plassene på ledertavla ble kapret av spillere som er 25 år eller yngre.