For et par uker det har vært for Sergio Garcia. Spanjolen, som før Castello Masters for litt over en uke siden ikke hadde vunnet en eneste turnering på tre år, har etter søndagens finalespill i Andalucia Masters to triumfer på rappen.

Den observante leser vil altså forstå at jo da, Sergio Garcia gikk til slutt til topps i helgens spennende turnering på Valderrama, men det måtte en parputt til på det siste hullet for å klare biffen. Selv om Garcia ledet med tre slag da det gjensto tre hull, gjorde Miguel Angel Jiménez det hele svært spennende med sine birdies på hull 16 og 17. På hull 17 hadde den sigarrøykende karismatikeren sogar en putt for eagle som strøk forbi hullet. Han hadde også en svært god birdiesjanse på det siste hullet som han skuslet vekk med å putte ørlite grann for kort.

Dermed var det altså igjen duket for Sergio Garcia, som totalt gikk turneringen på seks under par.

– Forrige uke var fantastisk, men denne seieren var veldig, veldig spesiell. Jeg har så mye historie her, sa Garcia etterpå.

Garcia er blitt nummer to tre ganger tidligere på Valderrama.

– Endelig ble alt riktig, la den populære spanjolen til, som nå også er inne på topp 20 på verdensrankingen igjen. Han har også fått med seg en rekke verdifulle Ryder Cup-poeng. Ryder Cup er turneringen Garcia elsker mer enn noen annen.

Les også: God gammel Garcia-årgang

– Det var en tid da jeg tvilte på om jeg noen gang ville få spillet mitt tilbake. Men de to siste ukene har vært så positive for meg, forklarte han.

Førstepremien var verdt 500.000 euro. Jiménez på andreplass fikk med seg 333.330 euro. Richie Ramsay, som ble nummer tre alene, ble 187.800 euro rikere på helgens fire runder. Shane Lowry ble nummer fire, Steve Webster nummer fem og Gregory Havret knep sjetteplassen.

 

Høydepunkter

 

 

Kilde: Reuters