I Irland: Ann-Sophie Stene

– Det er riktig å si at jeg har vunnet det meste som er å vinne, og at det derfor kan være fristende å senke skuldrene, forteller Clarke på pressekonferansen. Jeg må sette meg ned og lage nye mål. Når det er sagt – vi forventer masse publikum og god stemning under turneringen. Det er en bragd at turneringen avvikles selv uten sponsor.

Er det noe som har overrasket deg når det gjelder reaksjoner på at du vant The Open?

 – Jeg har bare fått fantastiske tilbakemneldinger. Det har vært noe snakk om at han skulle ikke tatt en drink der, gjort ditt eller gjort datt. Men vet du hva – disse menneskene må våkne. Se hva som skjedde i Norge forrige helg. Jeg vant en golfturnering og folk er bekymret for om jeg tok en øl for mye. Jeg mener folk bør våkne – det som skjedde i Norge bør være mye viktigere å diskutere enn om jeg tok en øl for mye. Det er min mening. Akkurat den biten der overrasket meg, sier Clarke.

Under sin pressekonferanse valgte McIlroy å modifiere utsagnet han hadde om linksbaner etter The Open:
 – Jeg kunne formulert meg på en annen måte, men jeg var frustrert etter en dårlig runde. Jeg må rette og slett øve mer på linksbanene, og selvsagt under ulike forhold. St. Georges er en spesiell bane med små marginer, og jeg kunne sikkert lært et triks eller to av Darren Clarke om jeg hadde gått en runde sammen med han.
 – Jeg har hatt fem dagers ferie nå, og gleder meg til Irish Open og å spille på hjemmebane.