Man skal aldri tro, man skal vite. Men det gjorde ikke Viktor Hovland da han markerte ballen og plukket den opp fra fairwayen på hull 14 fredag. 
Nordmannen trodde man spilte med ballplassering, men det stemte ikke. Dermed var straffeslaget et faktum. 

Hovland signerte for en runde på én over par, og falt med det elleve plasser på leaderboardet, ned til en delt 30. plass. 

Men cuten var aldri en reell fare for 22-åringen. Oslo-gutten er to slag innenfor den magiske grensen, dermed er han sikret helgespill i en major nok en gang, akkurat slik han gjorde i The Masters og i US Open i 2019.

Med -1 totalt ligger Hovland sju slag bak lederen etter to dager. 

Kinesisk fyrverkeri

Haotong Li har hatt en trøblete sesong. Han var hjemme i Kina da pandemien brøt ut, og har hatt en treg start etter at sesongen startet opp igjen. Da han returnerte til golfen for tre uker siden, misset han først cuten, deretter ble han nummer 75 av 78 startende i WGC-turneringen forrige uke.

Haotong Li måtte tåle mange spørsmål om hovedsponsoren sin, WeChat, etter at Donald Trump signerte en presidentordre som forbyr den kinesiske tjenesten i USA. (Foto: Getty Images)

Nå leder han på -8 etter å ha levert en gnistrende 65-runde fredag. Det til tross for at han bare traff fire fairways. Li er den første kineseren som leder en majorturnering noen sinne, to slag foran en stor gruppe med blant andre Brooks Koepka, Jason Day, Daniel Berger, Justin Rose og Hovlands spillepartner Tommy Fleetwood, som gikk -6 fredag.

Hovland slår ut klokken 21.10 norsk tid lørdag kveld, turneringen vises på Viasat Golf og Viaplay.

Leaderboard