Norsk Golf skrev tidligere i år om Tuttas prestasjoner i majorene siden karrierens første og så langt eneste majortriumf i 2007. Ingen annen kvinnegolfer i verden har flere pallplasseringer i majorer uten å vinne siden da. Også i år har hun rukket å bokføre to pallplasseringer i majors. Men i British Open har hun aldri vært i nærheten.

 

Les også: Så nær har hun vært ny majortriumf 

 

I fjor ble det misset cut i kraftig vind på Royal Liverpool, og 14. plassen på Royal Birkdale i 2010 står som hennes foreløpig beste prestasjon i turneringen.

 

Selv om Tutta ikke har fått det til å stemme i British Open, har hun klart å vinne på en linksbane tidligere. Det skjedde i Irish Open i 2008 på Portmarnock Golf Links i Irland.

 

Og hva hadde vel passet bedre enn en ny links-seier når turneringen denne uken vender tilbake til «golfens vugge», The Old Course på St. Andrews?

 

Tutta har den siste tiden vært hjemme i Norge for å promotere Nord-Norge som reisemål. 

 

Der sier hun at hun forhåpentligvis har fått den roen i sjela hun trenger for å kunne ro i land en ny major.

 

– Sist jeg gjorde noe som det her gikk jeg på en kjempeopptur etterpå, så jeg satser på det i år også. Hvis jeg kan beholde den roen jeg har nå til uken, finne gleden og virkelig spille med hjertet så føler jeg det er en formel som jeg i hvertfall ikke har dratt nytte av i British Open før, sier Tutta i et innslag i TV2 Sporten.

 

Når hun ser tilbake på det tror hun den missede cuten i U.S. Open tidligere i sommer kan virke positivt.

 

– Det var greit å gå på en smell i U.S. Open for så å lære av den og prøve å kjøre en kontra nå.

 

Tutta legger ikke skjul på at det nå er en ny majortriumf som står øverst på agendaen.

 

– Når du ser tilbake på en karriere ser du på hva som var høydepunktene, og majorene veier litt mer enn en vanlig turnering, konkluderer hun overfor TV2.

 

Mens Tutta går for karrierens andre major, er golfverdens øyne rettet mot verdensener Inbee Park denne uken. Sør-koreaneren har hatt en drømmesesong, og allerede vunnet årets tre første majorer. Nå skal hun forsøke å bli tidenes første golfer, uansett kjønn, som vinner fire majorer i en og samme sesong (Bobby Jones vant riktignok fire majorer i 1930, men dette var før The Masters-æraen og inkluderte amatørturneringene U.S. Amateur og The Amateur).

 

Park er også bookmakernes overlegne favoritt til å vinne British Open med et snitt på 5/1 i odds. Bak følger fjorårsvinner Jiyai Shin, verdenstoer Stacy Lewis, Suzann Pettersen og Na Yeon Choi alle med 16/1 i odds.

 

– Jeg gleder meg virkelig til å gå for min fjerde majorseier. Ikke mange golfere får den muligheten. Jeg forsøker å vende meg til presset.  Det føles litt merkelig for øyeblikket. Det er som om hele verden følger med på meg. Men om jeg ikke vinner er jeg likevel fornøyd med sesongen. Hvordan kan man be om mer? Det føles nesten grådig å ønske flere seiere!, spøkte Park i en pressekonferanse i forkant av turneringen.

 

Ricoh Women’s British Open spilles fra torsdag til søndag. Marianne Skarpnord er også med i turneringen.

 

Turneringsinfo