I Skottland: Kaia Means
 
 
– Det er noen tøffe flaggplasseringer, sa Johnson. – Jeg føler meg heldig som fikk starte tidlig i dag.

 

Han fortsatte med å gjette at R&A ville ta avgjørelsen om å vanne greenene i natt, slik at banen ikke blir uspillbar på ettermiddagen i morgen.

 

Men kontroversen ligger i at de som startet på morgenen i dag, gjerne vil at banen skal vannes. De som fikk de tørreste forholdene i dag, da banen var som ’bakt’ – vil gjerne at morgendagens ettermiddagsstartere får like tørre forhold, og like vanskelige flaggplasseringer.

 

Ian Poulter var en av spillerne som klaget over forholdene. Han scoret 72, en over par, men sa likevel at 18. green gjerne kunne utstyres med en vindmølle og et klovnefjes – med hentydning til minigolf. Phil Mickelson var også kritisk, selv om han gikk inn på 69.

 

Peter Dawson, sjef i R&A, sa at ’forholdene var vanskelige men ikke umulige.’

 

Det var så raskt at verdenstoer Rory McIlroy puttet forbi flagget og inn i en bunker, og Tiger Woods puttet av greenen.
Zach Johnson spilte sammen med Thomas Bjørn. På hull 8 kunne han takke Thomas for at han greide par.

 

– Plasseringen på hull 8 var tøff, sa Johnson. Thomas Bjørn puttet tre meter forbi. Hvis jeg ikke hadde sett det hadde jeg aldri kommet i nærheten.

 

Mark O’Meara, 56, overrasket med en 67-runde og ligger på delt andreplass sammen med Rafael Cabrera-Bello.

 

Inderen Shiv Kapur overrasket med å gå ledelsen sent på dagen, da han rundet på 6 under. Men med en dobbel på hull 10 og en bogey på 14 endte han til slutt på 3 under, sammen med Miguel Angel Jiménez, Dustin Johnson, Brandt Snedeker og Tom Lehman.

 

Tiger Woods gjorde det meget bra ut fra ettermiddagsforholdene, og endte til slutt på -2. Etter en nervøs start – et utslag fra første hull i høy røff og dropp – greide han bogey. Han satte seg i flere ’umulige’ posisjoner, inkludert vanskelige greensidebunkere, men gjorde stort sett best mulig score ut fra situasjonen med imponerende nærspill og god putting.