I Italia: Lars Otto Bjørnland

Losby-spilleren Espen Kofstad gikk nok en runde på to under par – 69 slag, og med totalt fem under par innehar 24-åringen en delt 30. plass. Jevnaldrende Knut Børsheim fra Fana kunne signere for en runde på par – 71 slag. Med totalt to over par ligger han på en delt 44. plass blant de 45 startende.

– I finalerunden lørdag gjelder det først og fremst å få en god runde i kroppen. Det gjelder å avslutte med stil, og jeg satser alt på og klarte oppover på resultatlisten. Faktisk var det gøy å spille i dag, og i morgen satser jeg på å sette sammen alle spillets faser – det vil si drivene, innspillene og puttingen, forteller Knut Børsheim til Norsk Golf.

Fornøyd fra tee

For første gang på lenge var han kjempefornøyd med drivene ut fra tee. De aller fleste endte med fairway-treff.

– Jeg hadde utrolig mange birdie-sjanser, men det ville seg ikke helt inne på greenen. På de siste ni hullene hadde jeg mulighet til birdie på alle hullene med unntak av hull 17. Det var slik at jeg tenkte hele tiden at denne putten kan jeg sette for birdie. Faktum var at flere av puttene var bra, men de ville liksom ikke i hullet. Det er vel slik det er når man føler at det stanger litt i mot, oppsummerer Knut Børsheim.

Espen Kofstad satser alt på en kanonrunde lørdag. Faktisk er han bare en kjemperunde fra å være med der høyt oppe på resultatlisten. Tar man en titt på svensken Pelle Edberg på femte plass så har han serien 69-63-69 mot Espen sin 70-69-69. En 65-runde på Espen den første dagen hadde ført ham til en topp 10-plassering etter tre runder.

– I dag spilte jeg meget solid golf til og med hull 13. På hull 14 slo jeg i vannet og måtte notere en bogey. På det neste hullet ble det eagle (to under par), men så kom det en smell på det neste hullet. Driven landet uspillbar i noen busker og så rotet jeg det til. Imidlertid kom det en birdie igjen på hull 17. Jeg får vel konkludere med at det var en runde på det jevne tross alt. Spillet sitter bra, men den gode scoren uteblir, forteller Espen Kofstad til Norsk Golf.

Ønsker flere turneringer

Til finalen i Sør-Italia er det fem ”rookies” (første år spillere på Challenge Tour) som i løpet av sesongen har spilt seg til en plass blant de 45 beste på sammenlaglisten – og blant disse finner vi begge nordmennene. Det innebærer at de 20 beste sammenlagt etter finalerunden i morgen er kvalifisert for European Tour, mens de 25 øvrige er sikret full kategori på Challenge Tour. Bare det i seg selv er en prestasjon. De øvrige ”nykommerne” er italieneren Andrea Pavan som leder Apulia San Domenico Grand Final med 17 under par. Chris Loyd også fra England ligger på delt sjette plass, mens landsmannen Matthew Southgate deler 44. plassen med Knut Børsheim.

Espen Kofstad svarer ”tja” på om han er glad for at Challenge Tour-sesongen nå er over.

– Jeg skulle vel helst sett at det hadde vært et par turneringer til som kunne hjulpet meg til en plass blant de 20 beste sammenlagt. Når det gjelder finalerunden lørdag skal jeg i hvert fall ikke holde noe tilbake. Da blir det å kjøre på for å få til en knallrunde. Det er fortsatt mulighet for å gjøre et kraftig byks på resultatlisten, fastslår Espen Kofstad med et lurt smil om munnen.