At Espen Kofstad har vært totalt lammet av skader de siste årene, skulle man ikke tro når man ser hvordan han holder på for tiden.

Etter 12. plassen i Made in Denmark har han aldri stoppet opp, og nå er Oslo-golferen med helt i toppen på en av verdens mest kjente golfbaner.

Valderrama er en vakker men fryktet golfbane, og på torsdag var den i det medgjørlige hjørnet. På fredag ble forholdene tøffere, med sterkere vind og hardere greener. Uten at de så ut til å plage Kofstad nevneverdig. 

Fire birdies og tre bogies, -1 for andre dag på rad, og en delt ellevteplass er fasiten for Kofstad, som bare ligger tre slag bak en delt andreplass med blant andre Alvaro Qiros og Sergio Garcia. 

Kofstad slår ut klokken 13.10 på lørdag. 

Imponerende av Reitan

Kristoffer Reitan var en annen som imponerte på ærverdige Valderrama. Kristoffer Reitan har dette som sin hjemmebane og hadde gledet seg stort til turneringen. Men han kom skjevt ut på torsdag, og det så ut til å bli enda skjevere på fredag. Etter bogey på hull 15 lå Reitan fem over par, godt utenfor cutgrensen. Det så ut til å være takk og farvel. 

Men Reitan ga ikke opp og avsluttet like gjerne med tre strake birdier. Den imponerende avslutningen fikk ham innenfor cutgrensen, og Reitan slår ut klokken 08.35 lørdag morgen.

Kristian Krogh Johannessen endte på +3 etter å ha avsluttet med en sur bogey, og falt akkurat under cut-grensen.