Kofstad imponerte i sesongens første turnering

Espen Kofstad har fått en perfekt start på sin 2015-sesong. Søndag sørget han for en av karrierens beste plasseringer på Europa-touren.

27 år gamle Espen Kofstad fortsetter å imponere. Til tross for at store deler av 2014 ble ødelagt av skade, klarte han nylig å kvalifisere seg til Europa-touren for andre gang. Denne uken har han fortsatt der han slapp i Q-School-finalen for tre uker siden.

Kofstad har spilt stabil golf hele uken i Alfred Dunhill Championship  i Sør-Afrika. Søndag ble han belønnet med en av sine beste plasseringer på Europa-touren – og kanskje han mest imponerende, tatt i betraktning sesongen han har hatt.

Kofstad startet søndagens fjerde og avsluttende runde på Leopard Creek CC på delt 31. plass. Han innledet runden med tre birdies på de seks første hullene, men tapte to slag med boges på hull 8 og 10. De tok han raskt tilbake igjen med dagens fjerde og femte birdies på hull 13 og 15.

Dermed kom han seg inn på 69 slag (-3), hans første runde på 60-tallet denne uken. Med en sammenlagtscore på seks under par, klatret han 17 plasser opp til delt 14. plass – bare to slag utenfor det som hadde vært karrierens andre topp 10-plassering. Kofstads beste plasseringer på Europa-touren tidligere har vært en 8. plass, en 12. plass og en 14. plass.

Kofstad får nå med seg en pen sjekk i bagasjen på vei hjem til juleferie i Norge. Kofstads plassering er verdt 21 675 euro, snaue 200 000 kroner. Dermed hopper han inn på 35. plass på European Tours pengeliste når to turneringer av 2014/15-sesongen er spilt. De 110 beste ved sesongslutt beholder kortet.

Sør-afrikaneren Branden Grace har ledet turneringen fra start til slutt. Søndag ble en ren sjarmørettape for Grace, som til slutt vant med hele syv slag over landsmann Louis Oosthuizen.

LEADERBOARD

Runde 3

Espen Kofstad holder stø kurs i Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika – hans første Europatour-turnering denne sesongen.

Etter å ha falt 19 plasser nedover leaderboardet og akkurat innenfor cutgrensen i fredagens andrerunde, er Espen Kofstad nå på vei oppover listene igjen i Sør-Afrika.

Med en tidlig starttid lørdag, gjorde han tre birdies, to bogeys og 13 par på vei til en runde på en under par. Dermed har han klatret 21 plasser oppover leaderboardet til delt 31. plass.

Hans totalscore på tre under par gir ham en foreløpig fire slag til topp-10, og 13 bak lederen Branden Grace som slo ut i det Kofstad fullførte sin runde.

Grace sin ledelse har krympet til ett slag, og pustes i nakken av danske Lucas Bjerregaard.

Kofstad har gode minner fra Leopard Creek CC. Han endte på 30. plass her for to år siden, i det som var hans første sesong på Europa-touren. Espen Kofstads beste plassering på Europa-touren er 8. plassen i Open de Espana i april i fjor.

Det er 1,5 millioner euro på spill denne uken, hvorav cirka 240 000 av dem går til vinneren.

Runde 2

Espen Kofstad klarte cuten i sin første Europatour-turnering denne sesongen.

Etter to av fire runder av Alfred Dunhill Links Championship på Leopard Creek CC i Sør-Afrika, ligger Losby-golferen på en respektabel 52. plass.

Det var riktignok 19. plasser lavere på leaderboardet enn der han startet dagen, men helgespill i sin første Europatour-turnering på mange måneder er uansett positivt.

Kofstad startet dagen på delt 33. plass, etter en stabil åpningsrunde på to under par. Fredag fulgte han opp med et langt mer fargerikt scorecort.

27-åringen startet dagen på back nine, og hadde allerede ved runding rukket å gjøre fire birdies, to bogeys og resten par. Kofstad var på et tidspunkt tre under for dagen og inne blant topp-20, men klarte dessverre ikke å holde trykket oppe hele veien inn.

På back nine ble to birdies annulert av to bogeys og en lei dobbelbogey. Dermed kom han inn på par for dagen.

– Jeg har spilt ganske OK de to siste dagene. En liten «rough patch» i midten av dagens runde, men det føles ganske bra. Det er fantastisk å være her, det er akkurat her jeg vil være!, sier Kofstad til Norsk Golf, og legger til:

– Det er varmt! Banen spilles ganske myk, men man får flyer ut av roughen så det er viktig å treffe fairway, ellers blir det vanskelig. Ellers er det fullt mulig å gå en lav runde her ute, så lenge man er bra fra tee og er god på par 3-hullene.

Med to under par sammenlagt har han seks slag opp til topp-10, og 14 opp til den overlegne lederen Branden Grace. Sør-afrikaneren er hele 16 under par etter to runder, og leder med fem slag på Francesco Molinari fra Italia.

LEADERBOARD

Runde 1

Espen Kofstad er endelig tilbake i det gode selskap. I hans første runde i den nye Europatour-sesongen fortsatte han der han slapp i Q-School-finalen

Kofstad startet runden med tre strake par, før han kunne bokføre sesongens første birdie på det fjerde hullet. En bogey fulgte på hull 8, og han var status quo ved runding. Bogeyen på hull 8 skulle også bli hans siste for dagen.

27-åringen startet back nine med dagens andre birdie. Deretter fulgte fire strake par, før nok en birdie på hull 15 tok ham til to under par. Det ble også hans sluttscore.

Med 70 slag på scorekortet ligger han likevel åtte slag bak lederen Branden Grace fra Sør-Afrika, som klinket til med en vanvittig 62-runde.

Nice & solid start to #DunhillChamps! Super nice to be back again, let’s keep up the good work! #birdietime — Espen Kofstad (@EspenKofstad) 11. desember 2014

Ukens turnering er en samarbeidsturnering mellom European Tour og sør-afrikanske Sunshine Tour. De mest kjente navnene i feltet er de tidligere majorvinnerne Louis Oosthuizen og regjerende mester Charl Schwartzel.