Losby-golferen startet fredagens andrerunde på delt 21. plass, men raste ned leaderboardet etter å ha gått sine første 14 hull for dagen på tre over par.

 

Fredagens runde ble noen timer forsinket på grunn av tordenvær, og med sin sene start hadde Kofstad fire hull på seg lørdag morgen for å komme tilbake på riktig side av cutstreken.

 

Kofstad rakk fredag å gjøre to birdies på andrerunden, men med fem bogeys var det like greit at han fikk muligheten til å omstille seg før lørdagen. Fire av bogeyene kom på hans fem siste hull for dagen.

 

Da runden skulle fullføres lørdag avsluttet Kofstad med fire par. Det var akkurat ikke nok, og med +1 sammenlagt misset han cuten med ett slags margin.

 

– Ingen birdies i dag. Slo bra i dag, men fikk ikke i puttene. Bruker hegen til å forberede meg til Kina neste uke, skrev Kofstad på Twitter etter runden.

 

 Turneringen han snakker om er Volvo China Open, som slår i gang i Tianjin neste torsdag.


 

Runde 1

 

Espen Kofstad er i siget om dagen. Etter karrierebeste forrige helg, kjemper han i toppen igjen i Ballantine’s Championship på Europatouren.

 

 

– Jeg har hatt noen fantastiske treningsøkter med ham i det siste, og han ser veldig bra ut. Det er på vei, konstaterte Espen Kofstads trener Mark Davies til Norsk Golf onsdag i forkant av ukens Europatour-turnering i Icheon i Sør-Korea.

 

Torsdag fortsatte Espen Kofstad sin opptur på Europatouren, hvor han allerede nå ser ut til å klare sin tredje cut på rad. 

 

Les også: Slik måler Kofstad seg mot Europas beste

 

Kofstad slo ut på Blackstone GCs siste ni, og fikk ikke den starten på runden han ønsket seg med bogey allerede på det andre hullet. Da bet han tennene sammen, og med tre birdies på de neste syv var han plutselig to under ved runding.

 

På back nine ble det ni strake par, og med 70 slag på scorekortet deler han 19. plassen så langt. Kofstad har bare tre slag opp til ledelsen som deles av Jean-Baptiste Gonnet, Johan Edfors, Gi-whan Kim, Matthew Baldwin og Kieran Pratt.

 

– Nice og solid. Spilte bra, sa Kofstad til Norsk Golf rett etter å ha hullet ut på det siste. Han forklarer siste ukers opptur slik:

 

– Banene passer litt bedre visuelt, og alt er mariginalt bittelitt mer solid.

 

Til tross for bare seks fairwaytreff, var Kofstad bunnsolid med jernkøllene i torsdagens åpning. Med 17 greentreff var han aldri i store problemer – den samme oppskriften til suksess forrige uke.

 

Les også: Viste muskler i Spania