Søndagens avslutningsrunde av English Challenge ble preget av væravbrudd med fare for tordenvær to ganger. Det så ikke ut til å ødelegge Espen Kofstads rytme nevneverdig.

 

Losby-golferen hadde femteplass som utgangspunkt for dagen, men spilte seg opp blant de tre beste med to birdies allerede etter fem hull. Etter fem strake par skulle han falle tilbake med to bogeys på det 11. og 13. hullet, men Kofstad svarte umiddelbart med to nye birdies på det 14. og 16. 

 

Med bogey på det siste hullet kunne han til slutt signere for en 71-runde og en knallsterk tredjeplass – hans nest beste plassering for året, bare en uke etter forrige helgs jomfruseier i Acaya Open.

 

– Jeg spilte fint, gjorde få feil, og da blir det enkelt. Når jeg spiller så stabilt kommer det bare an på hvor mange putter jeg setter, sa Kofstad til Norsk Golf etter runden.

 

Engelskmannen Chris Paisley vant til slutt med en sammenlagtscore på 16 under par, fire foran Kofstad.

 

For bare et par uker siden lå Kofstad ikke en gang inne blant topp-50 på Challenge Tours Order of Merit. Med søndagens premiesjekk på 11 200 euro fortsatte han rykket opp pengelisten, hvor han nå befinner seg på en flott 7. plass. 

 

Så langt denne sesongen har han spilt inn 51 000 euro, 380 000 kroner. Dermed ser det lyst ut med tanke på topp 15-plasseringen som var 25-åringens store målsetning denne sesongen. Nå gjenstår kun 20 000 euro for å nå fjorårstotalen som sikret direkte avansement til Europa-touren.

 

Neste turnering på programmet blir nå Finnish Challenge i Finland fra 2. til 5. august. Uken etter er det duket for Norwegian Challenge på Byneset – banen hvor Kofstad ble norgesmester i 2010.

 

Er det for tidlig å lansere ham som forhåndsfavoritt til den turneringen?


– – – – – – 

Runde 3

Bare en uke etter å ha tatt sin første Challenge Tour-tittel, kjemper Espen Kofstad om seier igjen i England.

 

Espen Kofstad fortsetter å imponere stort på Challenge-touren. 25-åringen benyttet moving day lørdag til å fortsette klatringen i English Challenge, og befinner seg nå oppe på en delt 5. plass, bare fire slag bak lederen Chris Paisley.

 

Kofstad leverte en solid runde fra start til slutt, og hans score på 67 (-5) er hans beste for uken så langt. Kofstad lå en under for dagen da fem hull gjenstod, men klinte til med fire birdies i innspurten. De tok ham til 11 under par sammenlagt.

 

En topp 5-plassering vil være verdt omlag 8 000 euro for Kofstad. En plassering på pallen vil betale minst 11 000 euro, mens skulle han klatre til topps vil han kunne innkassere sin andre strake sjekk på 25 000 euro. Da vil han også automatisk rykke opp til Europa-touren.

 

Klarer han å holde koken i toppen og forsvare plasseringen han har nå, vil han uansett feste grepet om en Europatour-billett neste sesong. Med 13 turneringer igjen på programmet gjenstår «kun» 30 000 euro for å ta ham til totalen som sikret opprykk i 2011.

– – – – – – 

 

Runde 2

Espen Kofstad klatret til en delt 10. plass i fredagens andrerunde av English Challenge. Han var også den eneste nordmannen som klarte cuten.

 

Kofstad fortsetter sitt solide spill på Challenge Tour, og kan med en topp ti-plassering denne uken fortsette sin stø kurs mot en topp-15 på tourens Order of Merit.

 

Kofstad noterte seg for en 68-runde, en bedring på to slag fra torsdagen. Med seks birdies og to bogeys på scorekortet, er han nå seks under par sammenlagt på en delt 10. plass med Brooks Koepka (Tyskland) og Dale Whitnell (England).

 

Lederen Robert Dinwiddie har sikret seg en luke i toppen på 14 under, og leder med tre slag på waliseren Stuart Manley. Kofstad har imidlertid bare to lag opp til den siste pallplasseringen, som okkuperes av Chris Paisley. Engelskmennene dominerer på hjemmebane, og har syv spillere i topp-10.

 

Norge hadde tre spillere i feltet, men bare Kofstad får fullført turneringen.

 

Joakim Mikkelsen noterte seg for sin andre strake 77-runde, og var med det aldri i nærheten av å klare cuten som ble satt på par. Med +10 sammenlagt delte han 143. plassen, fire slag foran Peter Kaensche som må pakke sakene tidlig med scorene 80-78.

 

I fjor var det 71 000 euro som sikret den viktige 15. plassen på Challenge Tours pengeliste, som sikrer en god kategori på neste års Europa-tour. Kofstad har så langt spilt inn 40 000 på sine 11 turneringer, og holder dermed 11. plassen på pengelisten. Dermed er han godt over halvveis når 13 turneringer gjenstår av årets sesong. En topp 10-plassering denne uken er verdt minst 3 530 euro.

 

– – – – – 

Runde 1

Bare en uke etter å ha tatt sin første Challenge-triumf er Espen Kofstad godt i gang igjen. Nå deler han 14. plassen i England.

Med en åpningsrunde på 70 slag, to under par er Kofstad fem slag bak lederen Stuart Manley (Wales) etter åpningsrunden av English Challenge. Fortsatt er en rekke spillere ute på banen.

 

Kofstad var en over for dagen etter 11 hull, men avsluttet sterkt med tre birdies på de siste syv hullene. Dermed er han best plassert av de norske spillerne i feltet.

 

Med forrige ukes seier spilte Kofstad seg opp til en 11. plass på toures Order of Merit. Dermed er han innenfor de 15 som automatisk sikrer Europatour-billett for neste sesong. Skulle han klare å gjenta forrige ukes bedrift vil han rykke opp umiddelbart.

 

Syv slag bak Kofstad åpnet Joakim Mikkelsen med en ustabil 77-runde. Med to birdies, fem bogeys og en dobbelbogey på scorekortet deler han 120. plassen.

 

Lenger bak i feltet hadde Peter Kaensche en tøff start på sin første Challenge Tour-turnering for året. Losby-golferen klarte cuten i bare en av de ti Challenge-turneringene han spilte i 2011, og ser fortsatt ikke ut til å klare å knekke Challenge-«koden». Med 80 slag på scorekortet er han helt nede på 147. plass, med seks spillere bak seg på leaderboardet.