Sammen med Elias Bertheussen, Anders Engell, Knut Børsheim og Anders Kristiansen var Espen Kofstad kalt inn til møte hos Norges Golfforbund på Ullevaal Stadion tirsdag morgen. Norsk Golf huket tak i Espen før møtet begynte.

Titleist-capsen og poloskjorten er byttet ut med skjerf og rød boblejakke. Kofstad er fortsatt sliten etter den forsinkede flyturen hjem mandag kveld, men svever fortsatt på en sky.

– Det har ikke gått opp for ennå, det føles helt uvirkelig. Jeg hadde ingen anelse om at jeg lå an til å vinne hele pengelisten. Jeg forsøkte bare å vinne turneringen, sier Kofstad.

Seieren i Challenge Tour-finalen kom mot danske Joachim B Hansen. Og det var nettopp Hansen Kofstad beseiret bare en times kjøretur unna da han tok sin første Challenge Tour-tittel i juli.

– Han liker nok ikke det stedet noe mer!

Kofstads Challenge Tour-seier medfører at han kan velge og vrake av turneringer på neste års Europa-tour. Han får spilt flere av de virkelig tunge flaggskipturneringene.

– Tommy Fleetwood som vant pengelisten i fjor fikk spille rundt 30 turneringer. Jeg har ikke skaffet meg helt oversikten ennå, men jeg får spilt turneringene i Dubai og Qatar, og også på Wentworth.

BMW PGA Championship på Wentworth er den største av Europatour-turneringene om man ser vekk fra majorene og WGC-turneringene. Lokalisert like utenfor London skal man ikke se bort fra at mange nordmenn vil ta flyturen over Nordsjøen for å se vår nye Europatour-stjerne i aksjon.

– Hvordan blir det å spille mot Luke Donald, Lee Westwood & co.?

– Det blir helt rått!

2013-sesongen begynner allerede i desember. Da reiser Kofstad til Sør-Afrika for å spille de to første turneringene. Men allerede om to uker skal han spille igjen. Da blir det enten Europatour-turnering i Sør-Afrika eller Hong Kong. Turneringen i Kina er nesten dobbelt så stor som den i Sør-Afrika, og Kofstad tror han har god muliget til å motta en invitasjon.

Først blir det en uke hjemme i Norge. Men med en kjæreste som studerer i Bergen tror han at han fort kan begynne å kjede seg. Han vil heller smi mens jernet er varmt.

– Det blir jo å sitte inn og spille Playstation. Jeg kribler bare etter å dra ut og spille igjen.

– Har du rukket å feire seieren i Italia?

– Ikke ennå, det blir vel som sist jeg vant at jeg glemmer det! Det var en bankett på slutten av søndagen. Den var så utrolig kjedelig, så jeg gikk bare og la meg. Dagen etter var det pro-am. 

– Jeg vant forresten den og!, legger han til.

 

European Tour schedule 2013