Det var duket for en thrilleravslutning søndag med Krogh Johannessen i delt ledelse med fire andre spillere, og hele 23 spillere innenfor fem slag fra teten før siste runde.

En av dem var Espen Kofstad, og 33-åringen leverte en gnistrende sisterunde på 65 slag, seks under par. Den løftet ham helt opp fra 19. – til 6.-plass, 13 under par totalt og kun tre slag bak vinneren Marcel Schneider fra Tyskland.

Kofstad brukte bare en drøy time på å lansere seg selv som vinnerkandidat etter at han startet runden forrykende med fire birdier på de fem første hullene. En bogey på hull 6 bremset opp litt av den gode flyten, men med eagle etterfulgt av en birdie på hull 9 og 10 fortsatte han klatringen oppover leaderboardet.

Deretter kom dagens andre bogey rett etterpå, før runden ble avsluttet på stabilt vis med seks par og en birdie på de siste hullene.

Oslo-golferen har nå startet Challenge Tour-sesongen med topp-6-plasseringer i tre av de seks turneringene han har spilt, og søndagens resultat vil løfte ham opp til topp-20 på Challenge Tour-rankingen, godt i rute til et opprykk tilbake til europatouren, hvor han har tilbragt brorparten av sin proffkarriere.

Dette var hans 17. topp 10-plassering totalt på Challenge Tour.

Dessverre må Kristian Krogh Johannessen fortsette å smøre seg med tålmodighet i påvente av sin første Challenge Tour-seier etter en tung sisterunde på 1 over par.

Kristian Krogh Johannessen må fremdeles vente på sin første Challenge Tour-seier. (Foto: Getty Images)

Fjorårets norgesmester har vært i strålende form de siste ukene med en 2.-plass, 5.-plass, 15.- plass og 23.-plass før han reiste til Tjsekkia, og hadde et godt utgangspunkt til å skaffe seg sin første seier på søndag: han gikk de første syv hullene på to under par og ledet alene, men fire bogeyer på de neste syv hullene hektet ham av i seierskampen.

Dermed endte han på en delt niendeplass.

Krogh står nå med topp-10-plasseringer i over halvparten av Challenge Tour-turneringene han har spilt de to siste sesongene og 14 totalt i karrieren. Denne ukens innsats gjør at han avanserer én plass på sammenlagtlisten på Challenge Tour, der han nå er nummer 11. Kofstad klatret hele seks plasser og ligger på 15. Det er de 20 beste som rykker opp til European Tour.

Elias Bertheussen var også med denne uken, men misset cuten.

Neste uke er det duket for Le Vaudreuil Golf Challenge i Frankrike fra 8. til 11. juli. Kofstad tar seg nå en friuke, mens Krogh Johannessen, Bertheussen og Jarand Ekeland Arnøy står på startstreken.

Resultater